R.I.P Martin!

Fick igår kväll reda på att en gammal killkompis gått bort. =( Han var rolig, charmig, snäll och omtänksam. Vet inte orsaken ännu men vad gör det egentligen, det gör inte att han kommer tillbaka. Jag har tankar om att han kanske begick självmord eftersom han mått dåligt en tid men vet inte...snackade inte med honom så mycket de senaste åren...Men jag hoppas att han har det bra där han är nu.

Kommer alltid minnas dig!

image162
R.I.P Martin

//Katta

Binda fast boende med lakan

Det var några anställda på Jonasgården i Bjärred här i Skåne som hade bundit fast en boende med lakan för att få henne att ligga stilla i sängen, helt absurt.. sen står det idag i tidningen att dem inte visste att man inte fick göra så. Säger inte sunt förnuft att man inte gör så? Vem skulle vilja bli behandlad på det viset ens om det var tillåtet? Tror inte dem själva skulle vilja bli det. "Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad" är visst ett talesätt som inte fungerar längre.

Sitter och pluggar för fullt nu, har kommit igång äntligen och det känns bra. Känns bara som om det jag skriver blir lite.. men man har ju inte så mycket bakgrundsfakta så det får bli som det blir. Får ju komplettera om läraren inte tycker det räcker, blir ju inte första gången från den läraren *suck*
Fick förresten VG i Geriatriken så jag är nöjd =)

Ville bara skryta och berätta att jag har världens bästa pojkvän =) Älskar dig Markus!!

image160

Puss till alla goa människor som läser bloggen //Emsipemsi (nytt smeknamn av Jonna, Tack =))

Vilka läser bloggen?

Nu ska jag göra en undersökning som Anna gjorde på sin blogg för ett tag sedan.. =) Vi har konstant 9-11 unika besökare.. man vet vilka några av dem är men vilka är resten? Man blir ju nyfiken på vem som läser ens bloggar =)
Så skriv en kommentar om vilka ni är =)

Tack för oss =)

Fin text

Sitting here alone with my memories
Staring at a picture of you and me
They say I look fine but if walls could talk
They'd tell you all about how much I break apart
I think we were right but we did it wrong
Every since you left me I just can't go on
No I can't even read the news today
?Cause everything reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty room

I never realised it could make me cry
To hear the children laugh and play outside
A walk in the park shouldn't be that bad
But everything without you seems to make me sad
I thought we were good we were meant to be
The way it turned out is still a mystery
No I can't even read the news today
Reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty space
Lonely days
My life goes on
Just like the moon

And to sail across the sky alone
Forever trying to find its home
I can't believe I have to say
I don't know where you are today

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty space
Lonely days
My life goes on
Just like the moon
Empty room
Empty room

image158

Puss på er från Katta

Hmm...

Har egentligen inget speciellt att skriva men kände ändå att jag ville skriva nåt litet. Idag har det väl varit en sådär dag, vaknade av att jag hade jätteont i huvudet så fick knappt i mig någon frukost. Men efter en tablett och lite vila blev det bättre, men känns som att jag fått tebaka den nu igen. Skulle behöva lite massage men finns ingen som kan ge mig det så får va utan. Har gjort en rolig sak idag, var på buggen med Anna och buggade lite. Det var skoj, tror jag ska fortsätta vi får se hur jag känner mig nästa söndag.

Denna veckan kommer gå så segt känns det som. Har ingen ork till nåt längre! Vill bara dra täcket över huvudet och stanna där. Känns som att denna veckan kommer tankarna bara snurra i huvudet på mig...men vill inte att de ska göra det, det är jobbigt att gå runt och tänka för mycket. Får försöka sysselsätta mig på nåt annat sätt...

Nu ska jag titta lite på Andra avenyn.

image157

Puss på er alla som finns där för mig!

//Katta

R.I.P Joanna Svensson

Du fick din dröm uppfylld men det räckte inte för att du skulle få tillbaka din livsglädje, det var mer än så som saknades. Tyvärr! Jag tror att om inte det som hände vid din operation, om inte det hänt så hade du nog börjat må lite bättre för varje dag men när du fick ett sådant bakslag att ta hand om så orkade du inte kämpa mer.
Du mår antagligen mycket bättre nu, det är vad jag vill hoppas på iaf..
Kramar från Emma

Intensiva dagar

Tänkte berätta om mina senaste intensiva dagar.. började i onsdags med att vi åkte till Älmhult och lekte lite med dagbarnen =) Sen på torsdag morgon så begav vi oss med bilen upp till Borås fast först en sväng till Hedared för att hälsa på farmor och farfar =) Blev bjudna på middag där, var supergott och trevligt =) Saknar dem väldigt mycket! Efter det åkte vi hem till Katta där vi skulle tillbringa natten, spelade spel och gosade med Djoni.. var väldigt trevligt =)
På fredag morgon får vi veta att Pekka och Heidi inte kommit iväg från Olofström när dem skulle för dem fick inte släpet förrän 2 timmar senare än planerat.. så dem var inte i Borås förrän vid 12-tiden och när vi kommer till mamma så har hon massor kvar att göra i lägenheten.. vi var inte färdiga med att ha packat släp och bilar förrän halv fyra och då åkte vi iväg ner mot Olofström. Hala vägar, blåst och träd som låg över vägen gjorde att vi inte kunde åka med än 50-70 hela vägen.. var inte i Olofström förrän 22 och då var man väldigt trött på det mesta.. =P Många som hjälpte till att bära och så tog vi vår bil först så att vi kunde åka tbx till Älmhult.
Lördagen tillbringade vi med Markus föräldrar och hans mormor Gun och Jan-Åke, var trevligt med umgänge och påskbord =)

Det var min helg det =) Imorgon blir det en tripp till Malmö för att fira Daniel =)

Ne nu ska jag fortsätta titta på filmen The Tuxedo, ha det gött gott folk.. Kramar Emma

Sexigaste yrket??

Jag tittade precis på fråga Olle och de hade gjort en undersökning på vilka yrken som var sexigast. Så jag tänkte kolla det här med...om nu nån kommer kommentera hehe...Men jag tror att killar med snickarbraller e sexigast, killar där de får vara händiga hehe...läkare gillar ja inte e sådär stelt på nåt sätt. =P Kockar kan jag tycka är ett sxigt yrke också..svårt de där..hehe men ni kan väl gärna säga vad ni tycker?? =)

Här kommer lite att välja mellan:
image150
Ambulansförare

image151
Brandman

image152
Kock

image153
Läkare

image154
Polis

image155
Snickare

image156
Pilot

Så nu har ni lite att välja mellan men ni får gärna säga nåt annat yrke om ni gillar nåt jag inte har med. =) Självklart får ni killar säga vilka yrken som är sexigast för tjejer...hehe

Puss & Kram från Katta

Trött *gäsp*

Idag är jag så trött..vet riktigt inte varför. Gick iofs och la mig runt 12 igår kväll men det brukar inte vara nån fara. Gick upp halv 7 imorses för jag började 9. Skulle bara vara publik på 3 pjäser i skolan, så vi slutade runt 11 tiden. Jag gick hem i det fina vädret. Inte för att det är så fint med snö och is men solen sken så det var lite mysigt. =)

När jag kom hem la jag mig under en filt och tittade lite på TV. Jag sov lite också innan jag tänkte börja skriva på min uppsats. Efter att jag sovit en stund tänkte jag börja skriva men har fan ingen ork eller motivation! =( Vet inte vad jag ska göra. Måste sätta igång med den för i helgen har jag typ ingen tid! Få se om jag kan komma på nåt att skriva lite senare..annars blir det till att skriva mycket imon! Har ju ingen skola nu fram till den 26e så på det sättet är det skönt men hade gärna varit klar med uppsatsen nu. *suck* Den ska bara vara på 2 sidor men ändå, hatar alla dessa jävla referenser! =P Hehe..

I helgen som var hade man besök av Tobbe det var trevligt och mysigt...;) Hihi...Får se när han har tid att ses igen...killen kan inte planera/boka in nåt hehe...=P Lördags va ja hos syrran och tittade på melodifestivalen och faktiskt så tycker Jag att rätt låt vann. Även om svenska folket hellre velat se Sanna, som hade en bra låt men jag tror ändå att Perelli har större chans i Belgrad, men men det återstår att se.

Jag ska försöka att bli bättre på att skriva, kan inte va sämre än Emma...hehe..=P

Nu ska jag se om jag kan komma på nåt litet att skriva på uppsatsen så att man ser att ja åtminstonde börjat! =P

image148
Tyckte den va så söt =)

Puss & Krams på er från Kattisen

Bränt mig =(

image146Jag har redan lyckats och sommaren är inte ens här på långa vägar =P Har bränt mig på solen redan, får nog börja med sollotion redan för detta är andra gången i år som jag redan bränt mig när jag varit ute och promenerat =P Ser ut som en jävla tomat i ansiktet haha ni skulle skratta ihjäl er om ni såg mig =) hoppas rodnaden går ner till imorgon så man slipper gå och se ut såhär på jobbet.. skulle vara pinsamt =)

Idag var vi på Willys som en del av er redan vet, när vi kom ut och skulle ta bussen hade vi missat den med bara några minuter och så bestämde vi oss för att gå en bit medans vi väntade och då kom jag med förslaget att vi skulle gå till Willys och Markus nappade direkt.. =) Vi visste inte riktigt vägen men vi gick ändå.. när vi kom till Nöbbelöv så hittade vi en jättefin park som jag vill utforska lite mer en annan dag, det fanns en liten park med ett monument från Slaget vid Lund och mycket grönt omkring =) Härligt var det! Tog ungefär en timme att gå hemifrån till Willys så det var en bra bit men nu har man motionerat som man ska iaf =)

Ne om man skulle börja laga lite mat kanske =)
Ha det gött i det vackra vårvädret gott folk =)
Kramar från tomaten Emma


Här kommer den utlovade bilden från 70-talet på min mor till höger och hennes bästa kompis Annette =)

image147

Melodifestival + nötkaka

Har precis satt in en mjuk nötkaka i ugnen och nu sitter jag och kollar på melodifestivalen =) Jag hoppas att Christer Sjögren ska vinna hela alltet =) Ne skämt o sido jag hoppas Nordman vinner men Amy är bra oxå.. Får väl se hur det blir =)

Alltså jag blir så irriterad på alla hundar som skäller här omkring. Grannen bredvid har en hund som börjar skälla när vi hostar eller nyser, det är så jävla irriterande.. sen har vi två små irriterande hundar som bor i huset mittemot som skäller så fort dem ser att vi öppnar dörren eller man visar sig.. Förstår inte att man inte uppfostrar sina hundar om man ska ha några.. även om de är små eller stora så ska dem inte skälla för minsta lilla.. Skärp er hundägare!!

Popcornkramar Emmapemma


BHC, BHC, BHC!!!

Just nu spelar BHC en viktig match! De spelar mot västerås...och just nu står det 1-1! Västerås har vunnit en match mot oss och därför måste vi vinna matchen idag och sen den efter. Vinner Västerås idag har vi ingen mer chans...Vi spelar om en kvalplats mot elitserien! Kan ni fatta?! Elitserien! De trodde man inte om BHC men de har verkligen utvecklats de senaste åren! =) Jag var på matchen nu i onsdags då de spelade hemma mot Västerås. Det stod 2-2 i slutsignalen men de fick spela en förlägning för någon var tvungen att vinna och tyvärr gjorde Västerås mål! =( Men ikväll är det nya tag som gäller! Kämpa BHC!! =D

image141image142
TVå bilder på BHC, vet tyvärr inte varför de blev så dåliga...hmm...=S

Förra helgen var jag ute med Jenny och vi hade skoj som alltid! =D Förutom att musike var dåligt de sista..men det gjorde inget för vi fick dansa av oss iallafall. =) Så en lyckad kväll blev det trost allt!

image143
Ey det e ju jag och Poison ;) hehe

Igår var jag så seg så lilla Katta tog ett litet bad med skum och stearinljus, bara sällskap som fattades..=P Hehe...

image144
Lilla jag o i badet..man ser liten bit av mitt knä..hehe..

Ne nu ska jag titta på den spännande matchen och så väntas ju sällskap också...;)

Puss & Kram på er alla från lilla Kattis


Rätt riktning

Känns som om allt är på väg i rätt riktning för en gångs skull =) Superskönt är det.. jobbet flyter på, får bra betyg i skolan, går bra mellan mig och Markus.. enda som är jobbigt är vår pengasituation men ger man sig den på det så klarar man allt =)

På tal om betyg så blev jag så jäkla glad igår, gjorde prov i måndags som jag verkligen trodde att jag skulle få göra om, skimage140rev så himla lite på alla frågor osv.. ne har insett att äldre människors sjukdomar inte intresserar mig.. men igår fick jag mail av min lärare att jag hade G+ på det provet.. så skönt alltså =) Sen idag fick vi tillbaka provet i Sjukvård och där fick jag VG+, vi fick även mitterminsbetyg och jag ligger på VG-MVG och om jag gör bra ifrån mig på praktiken så får jag det högre betyget.. Ska bannemig ge allt på praktiken =) Ska vara på NIVA, Neurokirurgiska Intensivvårdsavdelningen betyder det, vet inte om jag berättat det men nu säger jag det igen =)
Idag har vi vår sista praktiska övning, för en gångs skull klarade jag av att ta venprov på låtsasarmen, har aldrig gjort det innan men det flöt på bra i provröret idag =) Så nu är jag beredd att sticka patienter på praktiken =) Tycker det är superkul att ta blodprov, låter som en vampyr men det är sant =)


Ska till min morbror och hämtar tavlor som har hängt i min morfars lägenhet någon dag, får se om man orkar det denna helgen eller om man kan göra det efter påsk.. Mamma ska ju flytta till påsk, långfredagen närmare bestämt.. så då ska vi upp till Borås och hjälpa till och sen vidare till Olofström =)

Kramar Emma


Onkologen avd 88..

..har jag fått in en fot nu, skönt =) Jag trivs så himla bra att jobba på sjukhuset, har jobbat några timmar idag och ska jobba kväll imorgon.. idag hade jag för ovanlighetens skulle enbart hand om små söta gubbar, det var faktiskt väldigt skönt.. den där myten om att män blir gnällfisar när de är sjuka är inte sant.. de 4-6 gubbarna jag har haft hand om idag är hur snälla och goa som helst, ber nästan om ursäkt när dem frågar om hjälp, vill inte vara till besvär och så.. innan har jag nästan bara jobbat med kvinnor på sjukhuset och de är mer "gnälliga".. så dagen löp på ganska så bra.. känns bara dumt när man är ganska ny vikarie och inte vet vad som ska göras utöver omvårdnaden med patienterna och allt kring dem..  övrig tid driver man bara rundor känns det som, men det kommer väl så småningom.. En av de absoluta fördelarna med detta jobbet är att man lär sig något nytt varje arbetspass, idag var det att byta stomipåse på ett dränagehål =) Hoppas verkligen jag får sommarjobb på någon avdelning på Onkologiska kliniken, tycker om att jobba med den sortens patienter och hjälpa dem att göra det bästa av situationen, antingen dem är på väg i rätt riktning i sin sjukdom eller inte. Hospis kanske skulle passa mig trots allt?

Höll på att spy på bussen hem idag, var en kvinna som satt och klippte naglarna i bussen.. så oerhört äckligt!! Tänk att dem flyger omkring när hon klipper.. usch och fy va äckligt..

Idag ska vi testa på att laga hemmagjorde Korma, vi har inte alla ingredienser men ska ändå försöka så gott det går.. =) Håll tummarna för att det blir gott!!

Massa kramar från den blivande undersköterskan Emma =)


biljettkontroll

Idag var det biljettkontroll på bussen, Securitas som har hand om det visst =) Det var första gången under mina snart 3½ år i Lund som jag varit med om en biljettkontroll =) Men någon gång ska vara den första för allt sägs det..

Fick lite jobb idag när jag skulle ringa chefen på avd 88 för att fråga en sak.. så ska jobba några timmar imorgon och lite på torsdag =) Ska bli spännande och skönt att få pengar =) även att få in en fot på den avdelningen oxå.. hon blev jätteglad när jag sa att jag var intresserad av sommarjobb hos dem =)

Skolan idag var inte så lång.. 1½ timme typ, perfekt skoldag tycker jag =) Fick uppgift att göra eftersom jag inte kommer vara på lektionen på torsdag pga jobb.

"Wake me up before you gogo" =) glöm inte det Linda ;)

Kramar Emma

utmaning avklarad

Då har jag slutfört min egen utmaning att gå från skolan som ligger på öster och gå hem som ligger på väster.. tog 1½ timme att gå i normal takt med tung packning =) Hade massor med böcker med mig till skolan idag eftersom  jag hade först lektion och sen prov i Geriatriken.. känns inte som om det gick så bra men kanske kanske jag får ihop ett G.. hoppas går =)

Borås HC är vidare till Playoff 2 och det är så spännande =) Dem har verkligen gjort ett bra jobb uppe i Allsvenskan som de gick upp i nu till denna säsongen =) Skulle vara ännu roligare om de gick upp och fick kvala om en plats till Elitserien.. =)

Niklas alias Djungelvrål försöker värva mig att börja spela med dem på ett konto på Travian.. och jag sa sist när vi slutade spela att jag inte skulle spela på riktigt LÄNGE men han fick mig sugen på Travian igen.. det är inte bra =P Men har lovat att jag ska tänka på det iaf, lovar inget ;)

Många kramar till alla som jag tycker om där ute =) //Emmis

Plugg, plugg och åter plugg!

Det är fan det enda man har gjort det senaste! Visst jag ska väl inte klaga för jag har faktiskt själv valt att gå på högskolan men ändå!! Sen har jag omtenta imorgon som jag hoppas på att jag kommer klara! För jag orkar inte ha den bakom mig! =( Så snälla, snälla ni som läser detta håll tummarna på att jag klarar den imorgon!! Efter det är det lite lugnare i skolan och det ska bli skönt! Vi har en gestaltning vi ska göra i gruppen men det är inte så jobbigt, är mest att skriva ett manus på vad det är vi ska göra.

Snart är helgen här och det ska bli så skönt. Får se vad jag hittar på...om det blir syrran, utgång, eller om Tobbe kommer. =)

Ne nu ska jag dyka ner i böckerna igen innan det är dags att släcka för dagen. *suck*

image139
Såhär roligt har jag haft det de senaste dagarna! =( plugg, plugg och åter plugg!

Puss & Kram från kokkoKatta!

Långpromenad

Idag har det varit blandat väder, lite regn & lite sol. Men mest har det varit uppehåll och soligt. =) Efter att ha ätit frukost började jag att plugga lite. Men det gick inte så bra för jag fick en massa andra tankar i huvudet på grund av en viss person! =P Hehe..så jag drog till Lena. Hon skulle stryka sitt ansikte, ja det heter så. Men inte för rynkorna utan för att få en finare hud och ta bort orenheter. Sen skulle såklart maskinen testat på mig! Men det var rätt skönt med ansiktsmassage. =) Fräsch kände man sig efteråt också.

Efter ansiktsstrykningarna drog vi ut på en liten promenix trodde vi men vi råkade vara ute i 3 timmar! =P Hehe..men det var så mysigt väder och vi skulle titta på Lenas morbrors lilla stuga som ligger bortanför Almenäs, (ja ni som vet vad Almenäs är vet vad jag menar ni andra får fantisera bara.) =P Kan säga att när vi kom hem var hunden heeelt slut och låg och sov! =P Vi lagade lite hamburgare och åt med bröd och lite tillbehör. Tjötade lite till sen drog jag hem.

Här nedan kommer lite bilder från dagens promenad. =) Hoppas ni har haft en bra helg alla!

image134
Fint eller hur! Speciellt med den lilla bron. =)

image135
Fint redan nu men tänk sen när det är vår eller sommar! Längtar!

image136
Lite vårblommor =)

image137
Ännu en blomma. =)

image138
Lenas stoooora kopp jämfört med lilla Djoni. =P Hehe..(den e till för blommor om ni inte visste)


Pussar & Kramar från en snuvig Katta

Ps. Vill tacka alla goa underbara vänner som finns där ute och ställer upp för mig när jag behöver er. Ja Tobbe du får även ta åt dig..;) Hehe...Ds.

Sexuellt ofredande av cykel

det stod det om igår i tidningen, helt sjukt.. en man som går runt och runkar i damsadlar på något sätt.. cyklar som blivit stulna och sedan hade de hittats med spermaspår på sig. Är man frisk i huvet när man gör såhär? Skulle inte tro det!

blev så arg igår, hade påbörjat en pannkakssmet och var nästan färdig.. bara äggen som skulle i och när jag började knäcka i äggen så kände jag att det luktade spya.. det visade sig att äggen som jag köpte i fredags var dåliga fast det stod att de skulle gå ut 19 mars.. har dem börjat ändra bäst-före-datumen på äggen nu oxå? =P

Plugg igår och idag är det oxå plugg som gäller, har prov på tisdag i Geriatrik.. måste få minst VG, nöjer mig inte med något annat!

Shit va dem stavar på tv, det är ju Vasaloppet =) norrmän som leder just nu, heja någon svensk =)

Hejsvejs.. Kramar Emma

RSS 2.0