Hundtricket

Ja om ni har sett filmen hundtricket så förstår ni vad jag menar. =P Hehe..

Var ute och gick häromdan och gick förbi några hus som håller på att renoveras, det stod två killar lite längre bort och de fick se mig och stanna till och typ väntade på mig, för de sa nåt till varandra och sen tittade de på mig. =P Jag gick förbi och de sa nåt till mig men jag hörde inte för jag hade på mig min MP3 så jag tog ut den och sa va? Då sa den ena killen Vilken söt hund du har. =)  Jag bara Tack så mycket. Sen skulle Djoni gå fram och nosa på han som var snyggast och han böjde sig ner och klappade honom och då fick jag såklart se att han hade en ring på fingret...Typiskt att alla snyggingar ska vara upptagna, men kan man tro annat. =P Den andra killen va lite söt men vet inte om han oxå var förlovad såg aldrig det. Sen sa killarna Hej då, och jag gick vidare med ett leende på läpparna...för hantverkskillar e aldrig fel. =P Hehe..

Vad har jag annars gjort idag då, inte så mycket, vart i skolan och sen hem och pluggat lite. Kan berätta en rolig sak som hände mig efter att ja duschat! Jag skulle gå ur duschen och fick se att hela golvet var helt plaskblött! Fan då har det blivit stopp i avloppet! Jag som hade tänkt att koppla av lite på balkongen innan Talang började fick ändra planer. Så det var bara att sätta sig på knä, hämta diskhandskar och hålla för näsan och dra upp all skit som fastnat! Bläää!! =( Men nu ere rent och fräscht för ett tag iallafall hehe =P

Pussar & Kramar från en het Sessan hehe...


Pannkakor i solen

Då var sista arbetet kanske någonsin inlämnat, så jäkla skönt.. men kändes inte så bra med själva arbetet men att lämna in det =) Så nu har man bara två skoldagar kvar + avslutningen på Stäket.. Superskönt!

Snart blir det pannkakor på balkongen i solen, så underbart..

Livet är bra skönt emellanåt.. jag har en sån period just nu =) *lycka*

Massa kramar Emma

Nya skor

Igår köpte jag mig två par nya skor, ett par till vardags och ett par till bröllopen jag ska på i sommar =) Blev helt kär i dem när jag såg dem.. hihi

Idag var vi på studiebesök på Nämndemansgården, det är ett behandlingshem för alkohol-, narkotika- och läkemedelsberoende. Var ett väldigt spännande möte och det låg så himla fint ute i skogen. Man fick sig en del tankeställare.. det är lättare att bli beroende än man tror så var försiktiga därute.

Fan sitter med mitt allra sista arbete men kommer ingen vart med det.. har fått ihop 3½ sida och det ska vara minst 5 sidor.. vet inte hur jag ska göra för jag hittar ingen mer fakta att använda mig av.

nu börjar visst unga mödrar så jag ska kolla på det.. see ya later =) //Emma

Mitt älskade kusinbarn

Här kommer en bild på mitt älskade kusinbarn Amanda, världens sötaste unge som jag saknar så himla mycket. Har inte träffat henne sen i februari *snyft*

Här är hon med sin mormor (min faster) =)

Kramar Emma

Frisk för att vara sjuk

Idag hade jag den muntliga redovisningen av mitt arbete om Endometrios och det gick superbra. Fick MVG för både redovisning och arbetet.. är så jävla stolt över mig själv =)


Vill tillägna denna blomma till min mamma som jag älskar så himla mycket och saknar.
Du måste komma hit snart.. kan inte vara utan dig ända till midsommar förstår du väl!!

Tycker det är så kul för jag har börjat maila med min faster. Så skönt att hålla kontakten uppe..

Alltså jag undrar vart vårt samhälle är på väg när man inte kan få en simpel liten nageltrångsoperation på vårdcentralen. Är dem som jobbar på vårdcentralen bottenskrapet eftersom dem inte kan göra det där? Den är inte så avancerad och tar inte så lång tid. Istället ska det skickas remiss till en kirurg.. Att man ska behöva vara frisk för att få rätt vård är tragiskt!!

Mysdag

Igår åkte jag, Bea, Mathias och Angelica till Anna i Alingsås. Vi åkte dit runt 15 tiden med min lilla bil. När vi kom fram åkte vi och handlade de sista till grillningen. När vi kom hem var det dags att grilla. Vi fick igång grillen och den som fick sköta grillningen var ju såklart kocken själv, Mathias. Det är tur vi har en som vet hur man ska göra hehe...Fast vi hade nog klarat det men bäst blir det med han till hjälp. =)

Efter en god bit mat spelade vi lite kubb. Vi delade upp oss så vi var två mot tre. Beas lag vann hela tiden. =P Fast jag och Mathias vann en gång, det var då vi spelade 84:orna mot 87:orna. Alltså så är 84:orna bäst! Hehe...=P Sen tänkte vi att vi kör en turnering så vi körde två mot två och vinnaren får möta en annan. Men ja, jag får väl säga Bea är helt enkelt bäst! Hon vann över alla oss hehe..så ere bara för oss andra att öva som bara den tills nästa gång vi ska spela de! =P Hehe..

Efter lite spelande och gungande så gick vi in för att förbereda oss inför melodifestivalen. En del låtar blev bättre och bättre ju mer man hör på dem och andra inte. Jag hade gärna sett att Armenien hade vunnit, men hellre Ryssland än Grekland. Tycker att det var lite för mycket Helena-kopia med låten och hur hon skulle dansa och kläderna me. Så ja, jag får väl säga Grattis Ryssland ni har väl förtjänat att äntligen vinna me tanke på hur mycket pengar ni har lagt ner på detta i år...Efter melodifestivalen tog vi och tittade på några kortfilmer fast skräck. Det var 5minuterssnuttar från kända Japanska skräckisar, vissa verkar riktigt bra andra va väl sådär. Efter det gick vi och la oss för att sova.

Idag söndag vaknade vi runt 9 tiden åt frukost ute och sen åkte vi hem. Hämtade mina linser och mina glasögon så nu kan jag se bra igen. =) Slank in på Kappahl me och såg en väska som jag blev såå kär och var bara tvungen att köpa så nu har jag en jättesöt väska! Annars har mest tagit det lugnt idag och försökt att plugga lite men det har väl gått sådär. Var på kyrkogården oxå med pappa med tanke på att det är morsdag, tog ett kort så ni får se nu när de har planterat lite blommor. =)

Innan när jag satt vid datan så låg Djoni och sov i sängen som han brukar göra när bara jag är hemma. Men det sjuka är att han låg inte på det goa täcket utan ne han var tvungen att ligga på min kurshandbok! =P Som att den är så himla mjuk! (not!) Men men är man sjuk hund så är man hehe...Här kommer ett kort på hur det såg ut.


Sjuk hund eller vad? =P



Mammas grav med lite fina blommor


Min nya väska fiiin! =) Eller vad tycker ni?

Tack tjejer och kille för en trevlig lördag. =)

Xoxo (Sessan)

En bra låt!

Jag har fastnat för Norges bidrag i melodifestivalen så här kommer den för den som vill lyssna och även själv sjunga med i låten. =)

Ikväll gäller det!

Xoxo (K)



Love can be hard sometimes
Yes it can catch you off guard like bad crimes
Yes it can make you depressed and angry
Make you say why me why won't anybody try me

You might be saying ooh, I don't wanna be lonely
Ooh, I don't wanna be by myself
Ooh, don't wanna be lonely
Why ain't anybody lovin´me

But there's always someone out there who'll be there for you
there is always someone out there who'll care for you
there's always someone out there who'll be true, true, true
hold on, hold on, be strong

Love can go away forever if you push it
And you have to remember don't rush it
If it ain't right it is wrong
And you'll be crying why me, why won' anybody try me

You might be saying ooh, I don't wanna be lonely
Ooh, I don't wanna be by myself
Ooh, don't wanna be lonely -no, no
Why ain't anybody lovin' me

But there's always someone out there who'll be there for you
There is always someone out there who'll care for you
There's always someone out there who'll be true, true, true
Hold on, hold on, be strong

Yes, there's aways someone out there who'll be there for you,
There is always someone out there who'll care for you
There's always someone out there who'll be true, true, true,
Hold on, hold on, be strong,
Hold on, hold on, be strong
My child hold on, hold on be strong






Sårmarkören

Jaha det var länge sen man skrev här så efter skäll ifrån Katta igår att hon minsann skrivit fyra inlägg och jag inget så får jag väl plita ner några rader jag oxå =)

Har haft väldigt mycket den senaste tiden med skolan.. men nu har jag bara ett arbete kvar, skickade in det andra igår kväll.. Så får väl bli lite plugg idag även om man inte orkar egentligen.. men lika bra att bli färdig så man kan njuta sen!

Igår var en grymt rolig dag, vi var i Revinge på Räddningstjänstskolan. Vi skulle vara sårmarkörer för ambulans och brandmän för att dem skulle öva på att rädda i en katastrof. Scenariot var en bussolycka där bussen lagt sig på sne i diket. Första två övningarna så skulle jag ha en skada i magen efter att ha kastats fram och tbx mellan två säten och fastnat hängande över ett säte. Sista gången så skulle jag låtsas att jag var fastklämd under en buss med min vänstra arm och ben.. samtidigt som jag skulle ha krassningar i nacken när jag rörde den + att jag hade stickningar i tårna. Jag tyckte personligen sista övningen för min del var bäst ur bemötande synpunkt. Det var en brandman som hittade mig och han satt och stabiliserade mitt huvud och pratade med mig hela tiden tills ambulansmännen kom och tog över.
Från det att ambulanspersonal kommer till platsen tills det att sista personen är utom fara ska det ta 9 min. Första övningen tog 34, andra tog 23 och sista 15. Så dem är på god väg. Kämpa på grabbar!! =) Tack för en "rolig" dag!
Jag tror att en sån här övning ger även oss sårmarkörer mycket erfarenhet och kunskap. Antingen om man själv är med i en olycka eller om man kommer till en. Jag har iaf lärt mig en himla massa!

Vackra jag igår med fin industrihjälm för att vi inte skulle få riktiga
skador under övningen.

Tänk att man inte ens har två veckor kvar av sin utbildning, är så lycklig. Tyckte det var nyss jag gick in på Komvux och inte visste vad jag gav mig in på. Jag och nålar? Ne det klingade inte riktigt rätt på den tiden. Men nu är det annat, har vuxit så himla mycket som person det senaste året. Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle våga ta blodprov på andra människor, men det har jag gjort så många ggr nu att jag inte känner mig ett dugg osäker =) 3 juni är det avslutning *längtar*

Idag ska vi en sväng till Nova och sen kommer Daniel hit =) Hoppas alla därute mår bra!

Kramar i massor från Emma

Modevisning

Hej igen! Nu börjar dagen gå mot sitt slut och skönt är väl det för jag är såå seg och trött. Vet knappt vad jag heter hehe..=P Så för min del är det sängen som gäller snart. Men först ska jag berätta vad jag har gjort efter skolans slut...

Efter att jag slutat skolan handlade jag lite inför grillningen imorgon hos Anna ska bli så mysigt och roligt. =D Sen kom jag hem vilade lite sen åkte jag till Angelica. Var första gången man fick se hennes lägenhet och den var jättefin och mysig. Gillar dina möbler hehe...=) Fick även träffa på hennes två katter, hm...så glömsk som jag är så kommer jag tyvärr bara på ett av namnen och det är Mirre, får skriva en annan dag vad den andra katten heter...Katta och namn är inte bra hehe...Ingen bra kombination när man ska jobba på en förskola sen men men det får man ta då. =P


Angelicas ena katt


Angelicas andra katt

Efter att jag kikat runt i lägenheten och klappat katterna drog vi till stan. Vi skulle till Caroli församlingshem för att bland annat titta på Jossans kollektion av hennes kläder som hon har sytt under sitt första år på design programmet på Bäckäng. Det var 4 tjejer som visade upp det dem hade sytt under årets gång och jag får säga att jag är väldigt imponerad över folk som kan sy sina egna kläder! De var riktigt coola och snygga kläder! =) Var lite underhållning i form av ett band som spelade och två tjejer sjöng, de sjöng bra men tyvärr så spelade bandet för högt så man hade lite svårt att höra vad tjejerna sjöng emellanåt...Men i det stora hela var modevisningen bra. =) Riktigt snygga kläder Jossan får jag säga. Har tagit lite kort på Jossans kollektion men min mobils kamera är inte den bästa, sorry men lite ser ni iallafall.


Jossans kläder =)


Jossan står längst fram. =)


Jossan (vänster) och en annan designer

Ne nu ska jag bara ta det lugnt innan jag ska stänga ögonen för idag. Tack och hej vi syns en annan dag.

Xoxo (K)


Fredag

Jahapp...har väl egentligen inget speciellt att skriva om. Men ja va ska man säga det är fredag och gött är väl det! =) Solen skiner lite ute och det är grönt överallt. Egentligen har jag en föreläsning nu men jag, Bea och Angelica känner att vi har redan läst tilräckligt om det. Så vi drar nog en runda på stan istället. För vi måste ändå gå tillbaka till skolan för vi ska ha studiegrupp sen, *suck* men men, jag får hålla ut det är inte långt kvar nu! =) Ska bli såå skönt med lite lov igen, få koppla av, läsa vanliga böcker och såklart sola och bada om vädret tillåter det vill säga! För någon utomlandsresa blir det nog inte för man har inget sommarjobb. =(

Ne jag kommer inte på nåt mer att skriva...kanske skriver mer sen om jag kommer på nåt mer vettigt att skriva.

Xoxo K

Glad!

Glad är vad jag blev igår! =D En viss person ringde mig igår. Blev jätteförvånad men samtidigt JÄTTEGLAD att vi ÄNTLIGEN snackade i telefon. =D Hihi...Du förstår att du betyder mycket för mig. Varje gång du hör av dig blir Sessan glad. Oavsett vad som händer så hoppas jag att vi alltid kommer hålla kontakten.

Pussar & Kramar till M

Plugg + bak

Idag har jag pluggat, skrivit klart litteraturseminerum 1 av 5 möjliga! Uscha säger jag bara! Men denna var värst av dom alla tror jag för frågorna var inte lätta att svara på men jag skrev ner nåt iallafall. Men jag har inte bara pluggat, har även hunnit baka lite, blev så sugen på hallongrottor så det fick bli det. Fast jag gjorde Jordgubbsgrottor istället för jag hade ingen hallonsylt hemma bara jordgubb. Men de blev lika goda ändå. =)


Mina jordgubbsgrottor

Får ju berätta att i helgen var jag hos syrran och hjälpte dem att måla lite på  huset. Det var lite jobbigt men rätt skoj oxå. Jag gillar att dona och hålla på. =) Men det var lite varmt, men man ska inte klaga, så jag stod i shorts och bikiniöverdel så lite färg fick man nog. Senare på kvällen var det grillning som gällde hos trevliga grannar och syrran orkade inte bara sitta ner så hon skulle hoppa studsmatta. =P Hon skulle försöka sig på att sätta sig ner på rumpan och sen ställa sig upp igen, det gick väl sådär...hon blev baktung på nåt konstigt sätt. Kanske ska säga att hon hade kjol med och då var det väl lite svårare hehe...Vi bytte om till byxor sen och då klarade hon det. Hon blev överlycklig hehe...Ja man ska ju ha barnasinnet kvar. ;P Ska åka till syrran snart igen och fortsätta att måla för det var bara grundfärgen och vi var inte helt klara med huset heller. Men det ska bli skoj för jag har alltid skoj hos syrran. =)


Syrran som hoppar studsmatta =P

Ne nu ska jag lyssna lite på musik innan jag ska gå och lägga mig och läsa lite ur boken Bakom stängda dörrar, en riktigt bra bok, en verklig händelse som handlar om en kvinna som berättar om när hon blev sexuellt utnyttnad av sin pappa när hon var yngre. Hemskt att det ska finnas sånna hemska människor!!!


En liten vårbild på Djoni hihi

Pussar & Kramar från Sessan

Utmaning ;)

Läste Maddes blogg och blev utmanad och då skulle man skriva detta i sin blogg =)

För 5 år sedan... tog ja studenten som barnskötare.
För 3 år sedan... flyttade jag till Lund och Markus =)
För 1 år sedan... påbörjade jag min utbildning till undersköterska.
För 3 månader sedan... var hemma hos pappa för första gången på många år.
Igår... spelade jag Nintendo Wii med Markus, Malin och Lelle.
Imorgon... ska jag plugga och träna.
Om ett år... har jag ett fast jobb.
Och jag utmanar... alla som läser detta =)

//Emma

Helskön helg

Åh har haft en supermysig helg =) I fredags så var jag och Markus och handlade grillmat till kvällen hos Söder.. sen drog vi givetvis dit och träffade massa trevligt folk som man inte känner så bra än men börjar lära känna mer och mer =) Men många var trötta och drog ganska tidigt och då satte sig Markus, Söder och Jim och spelade PlayStation3 medans jag lekte med Söders roliga lilla touch-data =)

Lördagen började senare än jag räknat med.. skulle gått upp tidigt och fixat lite här hemma och baka innan jag blev hämtad. Men när mamma och co ringer och säger att dem är här så står jag naken och letar smycken =D haha mamma hade missförstått mitt sms lite ;) Vi skulle ju på morfars begravning som var superfin, han ville ligga i havet i Öresund och givetvis skulle han få det =) Precis mellan bron och ribban.. nu mår han bra och simmar hur mycket han vill =) Havet var ditt liv och nu är du ett med det.. Simma väl! Älskar dig Morfar! Bilder kommer längre ner =)
Efter turen på havet så åkte vi hem till min morbror och fikade lite innan vi begav oss tbx till Lund för att smaka på min nybakade äpplekaka som verkligen blev supergod, hojta om ni vill ha recept! Här hemma väntade Markus och Magda på mig så vi kunde börja göra våra grillspett som blev goda, till det hade vi kroketter, sås och sallad *mums* Var meningen att vi skulle vara här hemma men vi åkte till AFB-Festivalen som hölls på Delphi i år, var ganska kul men jag var supertrött efter dagens bravader.. Vi träffade min kusin där och hennes kompis som följde med oss hem och sov över..

Idag har det varit mest slapp och Wii-spelande.. ska snart börja plugga är det tänkt.. varför är det så svårt att få ur tummen ur arslet?


Morfar hade tillbringat hela denna dagen på havet om han hade levt
och haft en båt. Glidit runt och njutit i solen.


Urnan med morfars aska som sänktes ner i vattnet, det står:
Per-Åke Engberg, 1936-2008



Hejdå, Morfar!


Våra blommor till morfar, farfar, pappa, svärfar osv.

Glöm inte kommentera nu =)

Kramar från Emma

Cheerleading SM

Japps det är just vad det har varit idag! Cheerleading SM i Borås! =D Jag har hjälpt till med lite olika saker. Har varit i Boråshallen sen halv 7 imorses. Fick först hjälpa olika lag till deras omklädningsrum så att det skulle bli rätt. Sen fick jag stå och sälja lite program och även visa vägen vart folket skulle sitta. Sen har man även suttit och tittat på lite lag som tävlat. Riktigt duktiga är dom allihop! =) DGFB Flugan vann några priser och även Musketeers Funky Cheers, båda från Borås så det var skoj! =) Våran uppvisning gick rätt bra fast vi bara var 4 stycken av 7 möjliga, vi gjorde de bästa av situationen.

Detta är verkligen ett himmelrike för alla killar...=P Menar så mycket tjejer på en och samma plats hehe i korta kjolar och toppar hehe...Så det var en del killar i publiken. Imorgon är det dags igen, men då är det miniorer, lite yngre tjejer och killar som ska tävla. Ja faktiskt så finns det några lag som har en och annan kille som tävlar, skojsigt. =)

Ne nu ska jag ta och vila mig lite efter en heldag i Boråshallen.

Lite bilder från dagen..


Liiite deltagare eller vad säger ni? =P


Här showar den grupp som vann för bästa program och utstrålning + alla deltagare runtomkring


Å en liten bild på mig o Jozzan. =)

Xoxo (Katta)


Valborg

Igår var det dags för en partykväll med gänget. Men först var det dags för redovisningen av projektet vilket gick bra och alla blev godkända. Efter det mötte jag och Angelica upp Anna på skolan och vi drog till Max för att äta mat med Bea där. Sen drog vi till systemet för att inhandla det sista inför kvällen. När det var klart gick vi till Bea för att lämna spriten och sen hem till mig för att fixa oss.

Eftersom lilla Katta är så glömsk så glömde jag att lämna lite cider som jag hade hemma men efter lite fjäsk för pappsen så körde han ner oss till Bea och sen även ner oss till stan till restaurangen Lilla Tavernan i stan, (grekisk restaurang). Det var jag, Bea, Anna, Mathias, Angelica somvar ute och åt.  Det var jättegod mat! =) Jag åt grillspett med strips och lite sallad på det. Efter att vi var mätta och belåtna gick vi ner på stan för att titta på det årliga kortegen. Egentligen är den inte så bra men det är lite av en tradition att gå och titta. Anna och Angelica förstod sig inte riktigt på den hehe..=P

Efter kortegen drog vi hem till Mathias på förfest. En lyckad förfest. Vi blev ett litet gäng. =) Det var utöver vi 5 så var det Lena, Jenny, Gunnarsson, Krisse, Tom, Kim och Petri. Efter en lyckad förfest drog vi till Harrys. Det var rätt okej där men musiken var väl inte den bästa. =/ Var inte där så jättelänge vi drog väl runt 1 tiden. Jag och Anna följde Angelica hem för vi ville inte att hon skulle gå hem själv till Norrby. När vi hade sett till att Angelica hade kommit hem ordentligt var det bara att gå ner till stan igen för att ta bussen hem.

En rolig sak som hände mig var att när jag skulle gå över övergångsstället där det är kullersten och jag hade högklackat och rätt smal klack. Jag går över vägen och känner att klacken fastnar men tror att skon ska följa med men det gör den inte! =P Hehe..så skon satt kvar i marken och jag bara "NEEEJ" min sko haha...så jag fick gå tillbaka och dra upp den. Som tur är så kom det ingen bil och skon klarade sig bra. Men skoj var det haha...

Ne egentligen borde man stanna kvar på förfesterna om dem är så roliga som vi hade det igår. =) Men nästa gång blir det bara hemmafest antar jag och det ska bli skoj.

Puss & Kram vi syns på stan ;P (Katta)


RSS 2.0