Klänning!

Igår på stan la jag undan en klänning och idag bestämde jag mig för att köpa den! Även om jag kanske inte har på mig den imorgon så kommer jag använda den kanske till jul eller annat festligt tillfälle. =)

Övrigt har jag haft lite möte med min grupp och gjort frågor till en enkät vi ska lämna ut på praktikplatserna...Sen efter det hade vi lite idrott och det var rolig idrottslektion idag! =D Massa lekar och skratt för många i klassen hade tentafest igår och jag kan säga att vi var inte många på lektionen idag..och de som kom ändå mådde ju inte sååå jättebra..haha...=P Men vissa kämpade på ändå..;P

Här får ni ett kort på hur klänningen ser ut...nu är bara problemet vilka strumpbyxor man ska ha! =P Hehe..

 

Xoxo you know that you love Sessan..


-18 cm

Det är vad jag sammanlagt gått ner på hela kroppen.. Bröst, midja, stuss, överarmar, lår.. mest var det över brösten, där var det -6 cm på en månad. Känns riktigt skönt.. jag märker det själv oxå, känner mig mycket smidigare än förut och konditionen är bättre =) Hur går det för er andra?

Jag läser en otrolig rolig och verklighetsnära blogg med namnet Kotteby. Just nu har han och hans fru ett tandborstkrig, otrolig kul att läsa och se vad dem gör med varandras tandborstar.. när jag berättade om detta omtalade krig för Markus så började han fundera på vad han skulle starta för krig med mig =P Så vi får väl se om det sker något här hemma.. blir minst sagt orolig att han gör något med min tandborste =P Hehe

Igår pratade vi med Martin, Ursula och lilla Elia på Skype, han är så otroligt söt att man vill äta upp honom.. längtar tills man får hålla honom och kramas. Han verkar vara ett snällt barn =)

Nu ska jag njuta av en Marianne-karamell och sen ta ett bad med min älskling =)
Kram Emma
Dagens nostalgicitat:
*Camilla sitter och spår mig*
Jag till mamma: "Vad betydde det hon nyss sa?"
Mamma: "Typ att du ska vidga dina vyer i hjärnan"

Tenta!

Ja usch det ordet vill man inte höra! Jag hade tenta idag. Läser en kurs nu som heter idrott, hälsa och utomhuspedagogik. Iofs är kursen rätt rolig och intressant. Blir många timmar i en idrottshall. Men TENTOR är ALDRIG roliga! Jag har pluggat i typ 2 veckor men det kändes ändå som att inget fastnade i huvudet förrän igår kväll! Då gick pluggandet hur bra som helst! Men när jag väl satt där i salen så kändes det sådär...=/ Var typ samma frågor som de gamla tentorna men det kändes som om jag bara babblade på men att ingen kommer fatta det jag skrivit...så det återstår att se..den 24e november tror jag att rättningen ska vara klar! Jag vill inte gå och tro att jag klarat den för då blir jag så besviken sen om jag inte skulle klarat den...Men nu är den gjord så då kan man koppla av för en stund!

Snart är det helg...och då ska man få ha lite skoj! =) På lördag är det födelsedagsfest/förfest hos Erica sen ska jag och Angelica ut på krogen och shaka rumporna! ;P Hittade en söt klänning idag på HM men köpte den inte, hängde undan den tills imorgon. Men tror nog att jag ska köpa den. Ska jag inte ha den på lördag så kommer jag säkert ha den till jul eller något annat tillfälle. =) En svart axelbandslös klänning, fast man får till band om man skulle vilja ha det. Är en kostymklänning eller vad man ska säga...=P Iallafall sitter den tajt och bra! =D För en gångs skull har jag nog fått lite mer midja än vad jag hade innan! =) Det är ett svart skärp till med vita prickar på men skärpet kan man alltid byta ut. Ska ta kort på den imorgon och sätta ut här så får ni se eftersom alla inte har tillgång till min bdb...bara dem jag känner som har tillgång till den...Ne nu ska jag inte trötta ut er mer utan ska titta lite TV innan jag ska sova...

Här kommer dagens felsägning/citat:

Bea och jag i idrottshallen:

Bea: " Hur tar du dig ner till stan sen?"
Jag: "Jag tar hissen ner"
Bea: "Hissen?"
Jag: "Oj, jag menar bussen!"

bloggen

Hehe börjar nästan kännas som om bloggen bara är min =P Bara jag som skriver och jag har faktiskt börjat bli duktig på det.. eller vad tycker ni? =)

Idag har jag lyckats få i mig lite yoggi.. hoppas hoppas!!!

Jag har börjat tävla i massa bloggar, det är ju skitskoj.. får se hur lång tid det tar innan man verkligen vinner.. med min tur i spel så lär det aldrig hända =) Men den som ligger i.. vinner kanske någon gång =)

Sen undrar jag vilka det är som läser vår blogg egentligen? Vi har 17-22 läsare dagligen men bara ca 5 kommentarer dagligen.. man blir ju nyfiken.. vilka är ni andra som läser? Kan ni inte kosta på er en liten kommentar så man vet =) Iaf så man får ett hum om vilka som läser..

Har sutit och pratat med Alvh nu på förmiddagen och det är verkligen en tjej som jag skulle vilja träffa IRL och umgås med. Hur go som helst och omtänksam.. =)

Ne nu ska jag sluta babbla.. blev ett babbelinlägg idag =)
Kram Emma



Dagens nostalgicitat:
*Katta, jag och Djoni är på väg till Plus och Djoni blir kissnödig*
Katta: "Djoni kissa inte i baratten!"
*drar till sig honom i kopplet*

Vinn färgglada pepparkaksformar



Kika in till Hemma hos Klara där kan du vinna pepparkaksformar från butiken Klara färdiga gå – www.klarafardiga.com

Usch mitt syndande i helgen tog ut sin rätt för mina tarmar.. har varit ett med toastolen idag.. inte kul alls.. men men mitt eget fel.. ingen som tvingade i mig vitlöksbröd och kärleksmums =P Fast enligt Katta heter det Njuta och inte Synda.. och det låter mycket bättre.. Fast jag har faktiskt ingen ångest, varför ha det? Vill jag unna mig en del en dag så får det bli så.. så länge det inte blir en vana och man gör det varje helg eller varje dag och att man vet att man kan börja äta ordentligt sen igen =)

Igår på tåget var jag med om något lite halvläbbigt.. jag tog upp min lilla påse med nötter och åt på för jag kände mig halvsugen/hungrig på något.. och då var det en tjej i 16 års ålder som började råglo på mig och jag glodde tbx för jag blev irriterad.. men hon vek inte blicken en tum utan fick en glasartad kolsvart blick.. jag blev fan rädd.. typ att hon skulle döda mig =S

Hade en mysig helg hos svärisarna iaf.. som alltid =) och gud va fin deras hall hade blivit efter renoveringen.. jag längtar så tills man själv får hus eller lägenhet som man kan renovera osv som man vill ha det. Såg att Anna oxå hade skrivit om detta i sitt senaste inlägg.. så vi är många som drömmer =)

Ha det gott! Kram Emma




Sitter hos svärisarna

Hej gott folk..

Sitter hos svärföräldrarna och skriver på Daniels MacBook, den är jävligt skön att skriva på =)

Jag har syndat en hel del idag.. men blir nya tag när man kommer hem. hade gått upp 2hg vid denna vägningen men jag cyklar och har kommit igång lite med motionen. Så jag hänger inte upp mig så mycket på det.. får se vad mätningen visar om en vecka..

Idag var vi som sagt i Ullared, hittade en del och billigt blev det med tanke på hur mycket vi fick. Fyra stora kassar och för ovanlighetens skull hittade jag en del kläder.. brukar mest bli saker för min del där eftersom dem inte har så mycket stora kläder men den avdelningen hade faktiskt blivit större sen förra året vi var där. Dock så handlade jag inget på den avdelningen utan på vanliga avdelningen *glad* Hittade fem klänningar som man även kan ha som tunikor, kommer antagligen ha det som det oxå.. egentligen var det två olika modeller av klänningar och så köpte jag två färger av den ena sorten och tre av den andra.. ska försöka ta kort och lägga upp någon dag så ni får se =) Dem är så fina.. Blev även en del julklappar.. bland annat till mamma, Katta, Daniel, farmor och farfar och slutligen Linda.. tror inte jag missade någon.. hoppas jag inte gjort er allt för nyfikna nu ;) hehe

Hittade inga skor så får väl se vad jag har för skor på mig till Dennis fest på lördag nästa helg. Men nu har jag lite alternativ att ha på mig.. antingen någon av de två svarta klänningarna, den grå eller den lila.. hmm.. den röda vet jag att jag ska spara till julafton =)

Ska man skriva om något vettigt eller ska man låta detta inlägg bli lite som en modeblogg för en dag =D haha

Kram Emma

Seg dag

De senaste dagarna har varit omtumlande dagar och jag fasade för förra natten då jag skulle jobba natt. Visste att det var Veronika jag skulle jobba med men ibland är nätterna påfrestande.. Men den var hur lugn som helst.. tre ringningar och en förvirrad farbror i korridoren.. det var vad som fanns att göra =) Nästan så det var för lite att göra..

På lördag ska vi till Ullared trots allt som hänt.. och det ska bli så jäkla skoj!! =) Var ett år sedan vi var där och shoppade.. och nu ska det shoppas igen.. ska väl främst köpa lite julklappar till folk och se om jag hittar något kul att ha på mig till Dennis 25-årsfest. Hoppas hoppas!!

Usch bävar för vägningen imorgon, känns inte alls bra.. men man får hoppas.. har cyklat som en galning denna veckan och något måste det väl ge.. sen nästa vecka så är det mätning som gäller.. och det är väl där man ser det. Säger många iaf!

Har börjat vara med i lite bloggtävlingar, det är skitroligt.. får väl se om man vinner något..

Ha det gott allesammans!!

Kram Emma
Dagens nostalgicitat:
*Jag, Anna och Katta kommer in i klassrummet*
Katta: "Vem drog ner persiennerna?"
Jag och Anna i mun på varandra: "Det är mörkt ute"

Tävla om en häftig necessär!


Tävla hos Retro Elephant om en häftig necessär i häftigt tyg!

Sitter uppe och försöker hålla mig vaken för jag ska jobba natt imorgon igen. Känner mig inte helt hundra, börjar nog åka på en rejäl förkylning.. men har inte tid med det nu.. måste jobba så mycket jag kan. Har inte råd att tacka nej till en enda dag framöver.. men sånt är livet =)

GI går bra förresten.. vågen står på -7 kg nu =) Yippi!! Fast jag behöver tips på vad man kan äta.. fantasin tryter för tillfället.. något förslag??

Kram Emma

Nattvaktaren

Det är jag det.. eller det har varit det tre nätter i rad nu.. är så oerhört trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen =P Men det var ganska behagligt att jobba natt =) Kommer jag göra fler ggr..

Alltså ibland blir jag så konfunderad.. ska man verkligen behandla cancer-patienter till varje pris? Ibland känns det som om det blir mer lidande än lindring. Vilket är väldigt hemskt att se, visst ska dem ha smärtlindring och få ett så bra liv som möjligt.. men så blir det inte alltid. Sen är det svårt att sätta sig in i hur man tänker när man är i den situationen som patient och ska välja om man vill ha behandling eller inte.

I lördags var vi i Malmö en sväng och träffade Jessica och Patrik som var nere på en visit från Närby Park ;) (se jag lär mig =)) När vi satt där på en uteservering så kommer det en gatutrubadur och ställer sig och börja spela.. tyckte jag kände igen honom och precis när jag skulle vända mig om och fråga Daniel ifall det var han jag trodde så frågade Daniel mig =) Och det visade sig faktiskt vara Gustav Kjellvander.. ni som känner mig har hört mig tjata om Christian Kjellvander en del, och gatumusikanten var hans bror =) Vi köpte en av hans skivor av honom som han sålde på gatan =) ett smakprov nedan:


Kommentera gärna vad ni tyckte om låten =)

Kram Emma

dum i huvet av GI?

Det fick jag höra igår.. en på jobbet går på viktväktarna och deras sån konsult där hade sagt att om man går på GI blir man dum i huvudet för man har inget att räkna osv utan man bara vräker i sig och allt är som det var innan. Åh blev så arg, visst man får äta hur mycket man vill av kött och grönsaker men man orkar inte.. man blir mätt snabbt! Blir ibland förvånad själv över hur lite jag orkar äta.. redan är det så fast jag bara gått på GI en vecka.

Jobbade med Liselott igår, är så glad för sin skull att du hittat någon att dela livet med. Du såg så lycklig och glad ut när du pratade om din helg i Halmstad =) grattis än en gång!

Fick telefonsamtal ifrån Huddinge sjukhus igår angående en tjänst jag sökt på Hematologen där, han var så intresserad och hade gärna sett att jag flyttat upp idag om jag kunnat. Synd att det är så svårt att få tag på lägenhet där uppe annars hade jag åkt direkt.. det var ett vikariat året ut med möjlighet till förlängning. Jaja hur som helst så är det en boost för självförtroendet att veta att arbetsgivare där ute faktiskt vill ha en och att dem inte slänger ens ansökan så fort dem ser att personen bor i en annan stad.

Ne nu ska jag skriva en ansökan till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ha det gött.. hojta om ni ser något sjukhusjobb någonstans.. var som helst =) Har hela Sverige som sökningsområde =)

Kram Emma

första veckan med GI

Har gått ner tre kg denna veckan med Gi, känns bra och puschande  =) Allt illamående kanske är värt det ändå.. tydligen så kan man bli illamående, få huvudvärk osv första veckorna med GI eftersom det blir som abstinens efter kolhydrater och socker som man annars ger kroppen.  Nästa vecka ska jag börja träna lite smått här hemma.. lite styrkeövningar =)

Ska snart iväg till jobbet, igår var jag helt överflödig.. förstod inte vad jag skulle göra där. Men idag är vi tydligen bara två uskor så då lär jag få att göra. Och dessutom får jag ta hand om mina egna patienter. Får hoppas man känner dem, är ju ändå två veckor sedan jag var på "min" avdelning. Vet iaf att jag känner två stycken, men vet inte hur många fler som kommer.

Den där hunden som jag pratat om som ylar och gnäller hela dagarna. Den håller på fortfarande.. men nu är jag hundra på vem ägarna är så ska säga till dem när jag ser dem. Tycker så himla synd om hunden!

Det var allt för mig idag, ska försöka skriva oftare igen.. har märkt att folk slutar kommentera när man inte skriver regelbundet. Vi har nästan lika många läsare men få som kommenterar.

Kramar Emma

RSS 2.0