Gästinlägg av Kattas personliga modell

Har länge tyckt det vara dags för betalning av mina nu väldigt populära bilder
som Katarina lägger upp överallt. Får tonvis mail varje vecka och är ju inget man
har valt själv.
Har bett henne sluta men det blir bara värre och värre.. Måste bli ett slut.

Mår mycket dåligt av detta.

Mvh Kattas Gigolo M

Läger

Japps jag har varit på läger med klassen. Åkte i måndags och sov tills idag. Jag såg inte sådär jättemycket fram emot att åka på läger...inte i detta pissväder!! Men sen när man packat och det var dags att åka så såg jag fram emot det hela lite...=) Som tur var hade vi tur med vädret. Visst det var lite grått men så länge det inte regnar är det bra. Kom några droppar bara men vi hade regnkläder så det gjorde inte så mycket.

Vi hade lite teori om växter och vad man ska tänka på när man ska vara ute med barnen i skolen.  Gjorde lite övningar och färgade garn.

Jag, Anna, Bea och Johanna valde att sova i tält. L och P sov också i tält. Resten sov i huset på loftet eller i vindskydden som fanns. När vi skulle sätta upp tältet var det lite krångligt det föll ihop några gånger men sen gick det bra. Två lärare kom och hjälpte oss, tydligen tyckte de att vi behövde hjälp...varför de trodde de har ja ingen aning om...;Phehe...

Killarna såg inte ut att kunna sätta upp sitt lilla 2mannatält...så de fick hjälp av lärarna med, men inte såg det ut att gå bättre för de haha...=P Bea spelade in dom lite hur de kämpade med tältet. L hotade oss och sa att "våra tältpinnar inte kommer sitta fast hela natten!" Haha...vi hotade dom och sa att det är nog deras tält som inte kommer stå upp hela natten...=P

image92
Killarna försöker sätta upp ett tält...;P

På kvällen hade vi lägereld och grillade. Det var mysigt. Killarna hade med sig en gitarr som de satt och spelade på och sjöng till. Riktigt bra sjöng dom faktiskt! Ni är till någon nytta trots allt killar..;P hehe...

image95
Lägerelden och några från klassen 

Vi gick och la oss runt 22 tiden men låg och tjötade en bra stund...runt 00 sa vi godnatt. Vet faktiskt inte om jag sovit något. Iallafall känns det inte som så. Känns som att man vaknat var 5e minut eller nåt! Sen har jag ont i hela kroppen! Inte gött att ligga på ett tunt liggunderlag! Men en natt går bra! Mycket skratt blev det iallafall och det är ju skoj det! =P Vi är lika galna allihop!

image94
Ja detta är då flummgänget från vänster: Anna, Bea och Johanna (utanför vårat tält)

Vaknade imorses klockan halv 8 och gick och åt frukost. Efter frukosten skulle vi ha lektion med lite lekar och övningar. Killarna sov rätt länge, de vaknade runt halv 9 tiden...Två tjejer gick dit och pratade med dom. Men när dom gick därifrån så drog dom ut två pinnar, de drog ut exakt de pinnarna som håller tältet uppe så hela tältet rasa! Det enda man såg var ett huvud som stack upp! Hahaha....Bra tjejer!! Vi vågade inte men Bea drog iallafall upp en tältpinne..inte för att den gjorde så mycket men ändå. Vi sa inte att deras tält skulle rasa bara att tältpinnarna inte skulle sitta kvar hela tiden. Så vi höll vårat hot men inte dom...=P Bra iofs men de är fegisar hehe

Va skönt att få komma hem. Det är inte klokt vad mycket man uppskattar att man har säng och värme!! Men har samtidigt varit skoj för man lär känna personerna på ett annat sätt än när man bara går på lektioner. =) Får man bara se när man gör detta nästa gång, om det nu blir fler gånger.

Tack brudar för ett roligt läger! Utan er hade de vart trist!

//Pussar från en stel Katta


Kapillärprov

Idag gjorde jag det, kan ni förstå? JAG tog blodprov på mig själv, är jättestolt över mig själv faktiskt =) Första gången hade jag läraren som stöttade mig och andra gången klarade jag det själv på första försöket =) Man fick testa sina blodprov oxå och jag hade perfekta värden, 124 på Hb och 5,2 på blodsocker. Var nervös för blodsockertestet för sist jag gjorde det hade jag 7 och det är högt..

Tack för receptet på fisksoppan Annika, jättegott var det! Tänkte lägga ut receptet här för er som är intresserade av matlagning =)

Gräddig Fiskgryta, 4 pers (tar ca 60-90 min)
600-700 g blandade fiskfiléer (Jag använde; Lax, Sej och någon mer som jag inte minns namnet på)
500 g räkor, med skal
2 morötter
1 bit rotselleri
1 gul lök
1 msk smör
1 msk tomatpuré (Jag använde ett stänk chilisås)
2 dl vitt vin
10 dl fiskbuljong av tärning (2 tärningar i 10 dl hett vatten)
2 dl vispgrädde
1 msk mjukt smör
1½ msk mjöl
salt, peppar
hackad persilja

1. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar. Skala räkorna och spara skalen (behövs inte sparas, smaksak. Men jag gjorde det.). Ansa, skala och skär rotsakerna och löken i bitar.
2. Fräs löken, rotsakerna och ev. räkskalen i smöret i 5 min. Häll på tomatpurén och vinet och låt det koka in. Häll på fiskbuljongen och sjud under lock i 30 min. Sila soppan och släng bort rotsaker, lök och ev. skal.
3. Koka upp buljongen och grädden och låt det koka ihop tills ca 10 dl återstår. Rör ihop det mjuka smöret och mjölet till en kula, vispa ner den i soppan och koka ett par min. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ner fiskbitarna i soppan och sjud sakta tills de är genomkokta. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Strö över hackad persilja och servera ev. med vitlöksbröd.

Smaklig måltid för er som testar det =)

Nix nu ska jag gå och blanda till en Summer Passion, Markus vill smaka den.. han drack ju bara öl förra helgen =)

Kramar

Drinkprövning

I helgen hade jag lite drinkprövning hemma som jag tänkte tipsa om och ge er recept på =)
De hette Summer Passion, Sweet ´n good och Grön Björn, jättegoda allihop, ingen som var sådär jättesöt vilket var bra =)

image89
Summer Passion
1,5 cl Cointreau
2 cl Passoã
0,5 cl Bols Blue
Ett stänk lime
Fruktsoda (jag använde Sprite)

Häll upp ingredienserna i ett Highballglas fyllt med is.
Fyll upp med läsk.
Röres.

image90
Sweet ´n good
2 cl Vodka
2 cl Xanté Poire au Cognac
Päroncider

Bygg i ett Highballglas fyllt med is.
Fyll upp med päroncider.

image91
Grön Björn
2 cl Vodka
2 cl Blue Curacao
8 cl Apelsinjuice (jag tog lite mer)

Blanda alla ingredienserna i ett highballglas med is.

Där var drinkarna, skrev gärna om ni testar vad ni tyckte =)

Idag valde vi ämne till etikarbetet vi ska göra, jag ska skriva om surrogatmammor, huruvida det är rätt eller fel att ställa upp som det? Ni som läser får mer än gärna skriva era åsikter.
Imorgon ska vi ta kapillärprov på oss själva, är skitnervös!! Men det ska nog gå bra, hur ska jag kunna ta på andra om jag inte kan ta på mig själv?? Så det ska gå!!

Ne nu ska jag snart diska och måste kolla min Facebook först ;) Jaaa jag har fallit i den fällan men det är jättekul för man hittar gamla klasskompisar och sådär så jag tycker ni ska gå med oxå ;)

Kram på er alla

Gullet? Darlig? Goding?

Ja det är en sak jag har funderat över. Killar har en massa ord att kalla en tjej på. Då menar jag gulliga söta ord så som sötnos, gullet, gumman, raring, snäckan mm. Men vad kan man säga till en kille? Låter lite löjligt om man säger sötnos till en kille? Eller har jag fel? Skulle vara skoj att höra vad ni kallar era killkompisar/killar för...Det känns trist att man bara ska kalla dom vid deras namn eller smeknamn när vi tjejer kan få söta smeknamn. Sen kanske det är bara jag som tror att killar tycker det är lite löjligt för dom att bli kallade sötnos eller raring? Man får ju den bilden av samhället att killar ska vara matcho och starka och då kan vi ju inte gå runt och kalla dom för söntos? eller? =P Hehe...Men jag vill iallafall veta vad NI killar helst vill bli kallade för och vad ni INTE vill bli kallade hehe...

image88
                                                          
   Vill ni killar bli kallade för de?


Ne nu ska jag släppa det och försöka komma på nåt bra att skriva på min NO- saga.

Puss på er från fundersamma Katten

Vatten...

Idag har vi labborerat med vatten och ljud. Fanns många olika experiment att göra men vi orkade helt enkelt inte. =P Vi gjorde 3 stycken. En skulle man dra fingret runt ett glas fyllt med vatten och så skulle man få ljud genom det. Men vi fick inte till de med ljudet....=P Sen som ni ser här nere på bilden så skulle man fylla på olika mycket vatten i flaskor och så blåser man så får man olika ljud. Anna tyckte det var jätteroligt som ni ser! ;P Hehe...På den andra bilden har vi gjort en Mulle lupp...Vanligt mjölkpaket som man klipper hål i, lite plastfolie längst upp och vatten. Sen ska man ha en liten insekt eller vad man nu vill titta på. För den funkar som ett förstoringsglas. Ganska fräckt att plastfolie och vatten så har man gjort ett förstoringsglas...=P Hehe...

En klasskompis har fått barn och hon tar med sig bebisen till skolan och det är den lilla söta tjejen jag har tagit kort på. =) Sååå söt!! Man bara vill ha en egen när man ser henne! Hehe...Men man kanske ska ha någon att skaffa unge med först eller va tror du? =P


image85
 Anna spelar


image86

Våran fina Mulle lupp =P

image87
Lilla söta Lea =D

Hare göttans från Kattis

Tapeter!

Idag har jag varit och hämtat pärmar med tapetprover. Har några som jag kan tänka mig att han men är så svårt att veta vilka man ska ta! Jag tog kort på dem jag tycker är snyggast och tänkte jag skulle lägga upp dem här och ni får gärna skriva kommentarer till vilka tycker passar bäst i ett sovrum som en fondvägg. =)

image76
Nr.1
image77
Nr.2
image78
Nr.3
image79
Nr.4
image80
Nr.5
image81
Nr.6
image82
Nr.7
image84
Nr.8
image83
 Den här är inte med bland dom jag vill ha men tyckte den var rätt fräck! =P Hehe..

Lilla verkstan...

Idag har vi haft teknik och människolektion. På tekniken fick vi göra en helikopter och en liten raket. Inte så avancerade men det funkade iallafall någorlunda. =P Sen skulle vi göra små rullar av papper och sätta ihop till en stor rulle. Sen skulle vi sätta ihop allas rullar och lägga dom under en träplatta, sen skulle en i klassen ställa sig på det för han läraren skulle visa oss att det går att stå på papper. Hon klarade av att stå på det hehe..Rätt roligt att göra sen med barnen.

Efter tekniklektionen hade vi lunch. Jag, Anna och Bea gick till Campino där dom har Borås godaste kebaktallrik, (tycker jag iallafall). Sen drog vi tillbaka till skolan för att ha 3 timmar lektion om människan. Där fick vi göra lite olika experminent som en där man skulle stå och hålla en bok rätt ut. Skulle man ta tid och se hur länge man kunde stå så. Eller att ta en nål och känna efter vart det känns mest. Sen fanns det en massa andra. Men efter att först haft lektion i 3 timmar och sen lunch. Klart man blir seg där på eftermiddan så man orkade inte göra experimenten ens...hehe..=P Vi var inte på humör...Men fick som tur var sluta lite tidigare och det var skönt. =)

Här kommer lite bilder på det vi gjorde på tekniken...

image73

 
Annas fina raket ;P


image74

Annas helikopter..fast i munnen ska man väl inte ha den? ;P


image75

Såhär spenderar Bea sin tid på lektionerna...hehe...;P


Tack och hej!

Lyckad fest!

Igår hade min barndomskompis sin 20årsfest. Jag och Jenny åkte dit. De har flyttat till ett hus. Köpt huset från Fredriks (Sannas sambo), föräldrar. Riktigt fint hus och det blir säkert ännu snyggare sen när allt är fixat. =) Man kan nästan inte fatta det...Lilla Sanna som man lekte med när man var liten har gått och köpt hus redan innan hon ens fyllt 20! Hehe..=) Men vem säger att det finns en speciell ålder för när man ska köpa hus? I vilket fall som helst så var det en skoj fest. Skulle komma runt 40-45 pers, men tror inte alla kom men vi var ett helt gäng ändå. Såg en del jag kände igen sen innan, sen fick man träffa på Nina, Sannas syster och deras bror Janne. Det var längesen man såg honom så det var skoj att träffa honom. =)

Jag och Jenny dansade och åt salta pinnar...det är otroligt hur beroende det är! Har man väl börjat kan man inte sluta äta det! Hehehe....=P I senare på kvällen satt vi och tjötade med några killar. De satt och snackade om vilka tjejer som är bäst i säng. =P En kille tyckte att det var bäst att ha sex med lite större tjejer för det tar för sig mer än smala tjejer, en annan höll inte med och tyckte bättre om smala...Ja alla har ju olika smaker och tur är väl de? ;P

Jenny hade fixat så alla på festen skulle komma in på Rådhuset om vi kom innan 12...men det var ingen som ville åka med så jag och Jenny skulle åka själva. Men när vi står vid busshållplatsen så säger hon nej vi skiter i det och går tillbaka! Så vi drog tillbaka och tjötade lite mer med killarna. Sen runt 00 drog vi till stan. Killarna åkte med ner och det visade sig att en av dom pluggar på skolan! Pedagogerna fast han går andra terminen! Haha..ja lite skoj var det allt men tror inte jag känner igen honom...De drog till Swing men jag och Jenny drog in till Rådhuset. Vi dansade lite men sen blev jag så himla trött och kände inte alls för att dansa utan ville bara gå hem. Sorry Jenny om jag verkade sur men jag var verkligen inte alls på humor! =/ Så vi gick för att hämta våra jackor men han ville inte ge oss jackorna utan tyckte vi skulle sätta oss lite med honom och hans kompis. Så vi satte oss lite och en konstig kille som visade sig vara läkare och journalist snackade med oss. Men han var lite konstig sa konstiga saker som att jag tycker om ditt mjöl och en massa...Tyvärr var jag inte på sånt humör. Efter vi suttit där en stund drog vi hem.

Det var skönt att få komma hem och lägga sig! Började få ont i huvudet med så lite vatten och en huvudvärkstablett sen rätt ner i sängen! Vaknade av att jag hade ont i huvudet och var allmänt seg...Pappa frågade mig om jag drack mycket igår för han hade hört när jag kom hem och bara för att jag råkade tappa balansen så jag ramla in i garderoben så tror han att jag var full. Visst jag var påverkade men inte så full att jag inte kunde gå rakt. Jag hade lite klackar på mig och skulle stå på ett ben och ta av mig, plus att jag var trött...=P Hehe...Menar det var inte så på juldan, (Emma kommer du ihåg?);P jävla pingpongboll! Hahaha...Ne men efter lite frukost och vila i soffan med Djoni så mår man bra igen fast seg men det står jag ut med.

Tack än en gång för en rolig fest Sanna och tack för att vi fick komma. =)

image70
                    Sannas ena söta katt tyvärr är ja kass på namn...=/

image71
                    Sannas andra katt =) Sååå söta är dom! =D

image72
                    Självaste födelsedagsbarnet Sanna och hennes bror..Tyvärr blev kortet inte så bra =/


Pussar & Kramar från en seg Kattis

RSS 2.0