Myspys

Idag har jag haft en myspysdag med danstjejerna. =) Jag, Jozzan, Jenny, Emelie och Lina träffades i knalle runt 12 tiden för att hyra film. Vi visste inte vilka filmer vi skulle ta så vi bad han som jobbade i kassa om hjälp. =P Hehe..vi fick några tips och dessa filmer blev det: Them, Urban legends bloody Mary och The return. De va alla rätt bra faktiskt, skräckisar var det. Men den som jag tyckte var bäst var Urban legends bloody Mary. Vi skrek till några gånger och hoppade till hehe men det är så det ska va.

Efter att vi hyrt filmerna gick vi och köpte lite och då menar jag LITE (not) godis! Vi köpte nästan 2 kg! Popcorn och choklad och dricka. Kan säga att det blev mycket godis över så det ska tas med imorgon till uppvisningen och sen även till helgen då det ska var SM.

Men det har vart en trevlig och rolig dag med tjejerna! VI får göra om det. =) Tack för en rolig dag tjejer och vi syns imon.

Pussar & Kramar

Xoxo (sessan)

Boknörd? =P


Roligt test


Bra sagt!

Emmelie sa en sak till mig som stämmer väldigt bra:



"Kärlekens dörr är svår att öppna men ännu svårare att stänga."









Puss från Katta


Grattis mamma

Idag skulle mamma ha fyllt 66 år. Jag var vid hennes grav innan idag och lämnade en liten sten jag hittat utomlands som är format som ett hjärta. Jag tänkte att en ros hade varit fint men den dör ju så småningom men en sten finns alltid kvar. Så det är min kärlek till henne. =)

image184
Mammas grav

Måste ju även berätta om helgen hos syrran. Hennes man åkte till Tyskland för att en kompis till honom fyller år, så Frank som syrrans man heter åkte ner med en polare för att fira kompisen som bor i Tyskland. Då tyckte syrran att jag kunde komma dit så vi skulle ha en tjejhelg och självklart åkte jag dit! =) Åkte till syrran i fredags. Vi lagade lite tacos och sen tittade jag, syrran och syrrans kompis Ulle på skräckis. Eller är väl mer en thriller, vi tittade på Hostel, den var väl sådär...Förstår varför killar gillar den filmen iallafall. =P Hehe...

Lördag morgon gick vi upp 05.00!! För vi skulle åka till Halmstad för syrrans dotter skulle tävla i simning. Var rätt skoj att se hur hon utvecklats sen jag såg henne förra gången. Tyvärr vann hon inga priser men hon slog 2 av sina rekord iallafall och det är alltid nåt. =) Vi kom hem runt 19 tiden och köpte pizza för att laga mat skulle vi inte hinna med. Syrran, jag och två av syrrans kompisar skulle ut och parta i Gbg. Vi drog till Hard Rock Café och där hade vi riktigt skoj! Dansade en hel del och blev en del skratt. =) Vi kom hem ca 4 och somnade direkt! =P Hehe...

image185
Jennifer redo att hoppa i vattnet
image186
Jennifer vilar lite under lunchen innan det är dags att gå in och tävla igen

image187
Såhär trött är man när man har vart vaken sen 5 och simmat hela dan =P

Söndagen vaknade vi runt 12 tiden och åt frukost. Sen drog vi ut en sväng med Jessie (syrrans hund), sen åkte jag, syrran, hennes dotter och hennes kompis in till Allum, ett köpcentra där vi tittade runt lite. Jag köpte ett lila linne med prickar på, jättesött! =) Sen handlade vi lite mat och sen åkte vi hem för att laga köttfärspaj som blev jättegod! Sen efter att vi ätit oss mätta så va klockan ca 20.30 så drog jag hem.

image188
Här är lilla Jessie ute och går =)

image189
Blev en till bild på henne

Har vart en riktigt skoj och trevlig helg. =) Tack kära syster för en rolig helg så att man har fått tänka på nåt annat...

Oj, höll på att glömma att berätta att syrrans hund Jessie ska ha bebisar. =) De borde komma nu nån gång i veckan eller nästa vecka, syrran visste inte helt riktigt. Men ska bli skojsigt med små Jessisar hehe...=)

image190
Jag försöker se lite cool ut...=P Lite lyckas jag väl? hehe...

Ne nu får ja fortsätta att titta på Prison Break.

Pussar & Kramar från Sessan


Blodigt och häftigt =D

Igår fick jag vara med på en operation där man skulle tömma ut överflödigt blod i lillhjärnan och sedan sätta in en tryckmätare. En tryckmätare sätts in subarachnoidalrummet för att man ska kunna tömma ut liqvor och på så sätt mäta trycket i hjärnan. Men åter till operationen, den var väldigt spännande och det var kul att se hur det går till på en operation.. =) Jag slutade egentligen halv tio igår men eftersom det var operation och jag ville vara med hela tiden så blev jag kvar till ca 23 istället.. så fick gå lite tidigare idag =) Ska berätta att jag fick lägga kateter för första gången igår oxå, gick superbra det oxå =)

Idag blev det grillat igen, mumsigt som bara den.. gjorde hemmagjord potatissallad som blev supergod =) Varför gör man inte det oftare? Blir ju både godare och billigare att göra själv =) Tycker jag iaf..

image183
Såhär skulle den se ut,
men som vanligt blev det inte
som på bilden.. men antagligen
lika god iaf =)

Vädret har varit superfint hela dagen, våra grannar hade hela "trädgården" full med folk.. så det var ett himla liv.. men det är bara skönt för detta området är väldigt tyst annars. Skönt men ibland kan det bli för tyst =P

Ne nu ska jag bege mig mot soffan och ta hand om Markus, han är förkyld och så..

Kramar blivande uska Emma =) (åh va det låter skönt att säga uska =D)

Grattis faster =)

Idag fyller min kära faster år, önskar man hade kunnat vara hos där uppe och fira henne.. =) Saknar henne så himla mycket och önskar verkligen att vi bodde närmre så man kunde umgås oftare.

image179

Här är en dikt jag skrivit till henne för något år sedan:

Känner du mina ord?
Hör du mina ord?
Ser du mina ord?

Dessa ord avslöjar en sak
De är mitt bevis
På din betydelse för mig
Du betyder väldigt mycket

Snälla Du?
Lämna mig aldrig
Skulle inte klara det

Vi pratar inte så ofta
Bara tanken på att du finns där
Den hjälper mig att läka mina sår

Tack Faster
För att du finns
Jag Älskar dig


image180

Det var allt för mig idag =)
Kramar från Emma

*suck* =/

Idag har jag haft praktik på mitt gamla ställe med småbarnen. Så goa så. =) Men det hjälper ändå inte att dom är jättegoa och söta...jag mår fortfarande dåligt. =( Emellanåt gör de ont i hjärtat och det är jobbigt. Våran börjar komma men jag tycker nästan att det bara blir jobbigare då. Saknar vissa människor och saknar mamma. Men finns inte så mycket att göra för vad jag än gör kommer jag inte få tillbaka mamma...Det som får mig att må bra är att gå ut och gå med min MP3, då mår jag iallafall lite bättre och tankarna snurrar inte hela tiden. Så imorgon ska jag nog ta en promenix. Nu ska jag kolla på Prison Break.

image178


Pussar & Kramar till alla mina vänner även goseM.

//Sessan

Årets första grillning

image177Igår var det underbart väder.. solsken och 13 grader i skuggan =) Superskönt!! Så vi bestämde oss för att unna oss en grillning.. =) Vi tog fram elgrillen på balkongen och satte igång.. Älskar grillat!! Jag är så dålig på att få till goda marinader så vi köpte marinad igår.. det blev Santa Maria Garlic =) Så finns det någon där ute som har någon god marinad så tas det tacksamt emot =)

Känner mig mycket bättre idag med min förkylning, har lite hosta kvar och massa slem men hesheten är borta som tur är =) Så ska nog klara av att gå till praktiken imorgon.. har inte tid att vara sjuk en enda dag eftersom jag redan har någon timme för lite på schemat.

Usch drömde en sån hemsk dröm inatt, dem stora inlämningarna som jag skickade in förra veckan.. att jag hade fått meil om att jag missförstått dem helt och att jag var tvungen att göra om allt igen från början!! Hoppas inte det är en sanndröm bara.. då blir jag riktigt lessen..

Dags för lite musik och slappna av =) Hörs en annan dag!
Lots of love from Emma

Fight

Igår var jag och Lena på thaiboxning i Boråshallen. Har aldrig varit på det och tyckte att någon gång ska väl va den första. Menar vem säger nej till halvnakna killar där testosteronen rusar o en massa killar i publiken skriker och har sig! =P Hehehe..Det var riktigt skoj även om man inte kan så mycket med reglerna men det gör ju inget. Det höll på från 19 till ca 22.30 så en helkväll. =)

image173
Ett dåligt kort men man ser att der är en ring och två killar som slåss eller? =P hehe...

Häromdan när jag och Angelica stod och väntade på Anna utanför McDonald så såg jag hur vackert det var att man kunde se kyrkan från "stan"...så var tvungen att ta ett kort så ni får se hur lilla Borås ser ut hehe...=P

image174
Ser ni kyrkan där längst bort?  Fint va? =)

Tog även ett kort på Djoni när vi var ute och gick häromdan för han hade på sig sin fina tröja han fått av Emma & Markus i julklapp hihi...=) Han är stolt över den och vill gärna visa upp sig med den. ;P

image175
Visst är jag cool! ;P Hehe

Ne nu ska jag sitta lite här vid datan och lyssna på musik innan det är dags för buggen, är riktigt skoj att börjat bugga igen. =) Få träffa Anna lite mer oxå än bara de gångerna man ses emellanåt i skolan.

image176


Puss & Kram på er från lilla Sessan =)

Blood patch

Ja det fick jag vara med på idag, var häftigt att se =) + att jag fick vara med och serva läkaren.. =) Man blir allt lite stolt när läkaren säger hur duktig man är.. visst nu var det något sånt simpelt som att öppna en spruta på sterilt sätt men ändå =) Åter till Blood patch, det var när en person har ett hål på någon av hinnorna som finns vid subarachnoidalrummet som det så fint heter =P när det finns ett sånt hål så läcker det ut vätska på ställen där det inte ska finnas och då gör man ungefär som när man ska kolla ryggmärgsvätska, sticker in en nål i ryggraden eller vad man ska säga =P Svårt att förklara.. sen tar man patientens eget blod och för in i liqvor som ryggmärgsvätska heter på latin =P och då ska blodet tydligen ta sig till hålet och täppa igen det själv.. häftigt va? =) Helt uppspelt var jag efter det.. så spännande.. sen fick jag vara med när handkirurgen la om en arm och hand som varit krossad och fått skäras upp för att minska trycket på armen när den svullnar.. Min praktik är så kul att jag glömmer allt annat när jag är där =)
Aja nu ska jag sluta snacka äckel som säkert vissa av er tycker att det är =)

image171
Såhär kan en Blood patch se ut =)

Nu har vi äntligen fått asfalt här ute så nu slipper man gå på grus.. superskönt! Så nu är det väl bänkar som ska upp och gräsfrön som ska sås.. Så nu börjar man trivas här igen =)

Saknar min Katta så mycket, vill bara umgås med henne och inte göra någonting.. som vi gjorde när jag bodde hemma.. Hoppas vi kommer bo i samma stad någon gång så det kan bli så.. skulle vara guldvärt!! Jag älskar dig verkligen som om du vore min riktiga syster!! Du kommer alltid ha en speciell egen plats i mitt hjärta <3

image172

Kramar Emma

Te med många tankar

Sitter och dricker te samtidigt som jag försöker skriva en Omvårdnadsjournal till Rehabiliteringen, så drygt.. hittar ingen bra fakta så får hitta på lite som jag tror är rätt.. nu när man snart är klar med sin utbildning så borde man kunna lista ut vissa saker.. varför man tex ska amputera en patient med krosskador. Aja det blir väl bra till slut =)

Hade min första riktiga dag på praktiken igår, kändes bra och det var mycket man fick vara med om.. Man är lite ovan att ta hand om patienter som ligger i respirator.. skulle borsta tänderna på en och jag vågade knappt öppna munnen på henne och då sa min handledare att jag måste våga ta i lite om det ska bli rätt.. Så har redan fått sätta igång sond, kolla så den ligger rätt, ge medicin.. ta bort stödkrage, vara med på angioröntgen.. ja herregud, detta kommer bli en väldigt spännande praktik känner jag.. kommer verkligen få testa på mycket =) Men man kommer oxå bli väldigt berörd, men det är väl något man lär sig hantera med tiden. Blir mycket reflekterande dessa fyra veckor känns det som..

Nu börjar man äntligen se att det händer något här utanför, buskar och träd börjar nu komma upp istället för att det står pinnar rakt upp ur jorden där dem skrivit TRÄD på =P haha

image168
Detta är när man kommer ut från våran dörr =)
image169
Oxå från våran dörr fast på andra hållet =)
image170
Detta är huset vi bor i =)

Dags för mig att återgå till pluggandet strax, see you another time =)
Kram Emmis

Grattis! =)

Idag fyller min systeryster år! =) Hon blir hela 34 år hehe...=P Hennes dotter var och tävlade i simning här i Borås idag sen kom dom till oss. Vi hade bestämt att vi skulle ut och äta på den nya restaurangen Jensens Böfhus. Det var riktigt gott, jag åt Jensen's Vitlöksbiff  med marinerade vitlöksklyftor, tzatziki, oliver, pfefferoni och pommes. Mmm smarrigt! =) Sen åkte vi hem och åt lite tårta som oxå var god. White Lady heter den. Efter det åkte syrran och familjen hem. Men det var trevligt att umgås med henne och hennes familj. =) Eventuellt ska jag dit om två veckor, ska följa med när Jennifer ska tävla i Halmstad och sen på kvällen ska vi ut och parta i Gbg. =) Skoj skoj!!

Ne nu ska jag vila lite innan jag eventuellt ska till buggen och dansa lite...

image166
Den smarriga tårtan

image167
Min systeryster =) Love U <3

Puss & Kram på er från Sessan ;)

Kjellvander = gudomlig

Ja det är ta mig fan vad han är.. eller rättare sagt hans röst.. hela jag ryser när jag hör honom sjunga.. Den senaste skivan är helt klart bäst.. den fungerar både live och på stereon.. från början tyckte jag bara om honom live men nu har jag ändrat uppfattning =)



Fick ett överraskande samtal som jag faktiskt inte väntat mig, min syster ringde och frågade om dem kunde komma imorgon =) Det blir Sara, Andreas och lilla Sebbe som kommer, ska bli mycket trevligt =) Sebbe hade tydligen tjatat hela veckan på att få följa med.. Sebbe är min minsta brossa för er som inte vet mina familjeförhållanden.. dem har inte varit dem bästa.. men känns som om de är på rätt väg nu iaf =)

Ne nu ska jag svara på Sandras mail, tänkte vara duktig och göra det direkt denna gången så kanske vi kan bli bättre på att skriva till varandra =)

Saknar Marie och lilla Amanda.. puss på er

Kramar till alla från Emma

En dag full av pluggande =/

Jaha då har man suttit och pluggat hela dagen och ändå känns det inte som om man lärt sig något nytt men det är väl som Markus säger, det är alltid bra att repetera.. Jag lär mig så himla mycket när jag är på lektionerna att det känns som om jag inte behöver plugga till proven och det är jag inte van vid, känns så konstigt.. har hela mitt liv fått kämpa i flera veckor till alla prov och läxförhör.. Men det känns faktiskt ganska ok inför morgondagen, Markus sa att det kommer gå bra och då sa jag "Ja det vet jag men jag vill ha minst VG" =D Har fått såna prestationskrav sen jag började på Komvux =)

Jag tycker det är kul att jag och en gammal kompis Anna fått upp kontakten igen och det skulle vara jättekul om jag, hon och Katta träffades och pratade gamla minnen.. för det finns många såna roliga att prata om.. ibland kunde vi skratta så vi grät, ja herregud.. det var tider det =) Det kanske rent av var ett vänskapligt uppehåll vi behövde för att komma vidare båda två.. men vi får hoppas att vi kan vara vänner och umgås som förr =) De gånger vi träffats genom åren har känts som om vi tagit vid där vi slutade vänskapen och det har varit skönt.. jag kan ju bara prata för mig själv men jag har varit lite nervös inför våra möten men det har alltid gått bra.. vi har ju inte kunnat undvika varandra till hundra procent eftersom vi har Katta som gemensam vän =)

image165
"Those were the days"

Tycker det är synd att det är så få som kommenterar inläggen man skriver, medans vissa är superduktiga.. Stort Tack till er =)
Kramar Emma

Varför?

Jag har vänner och en underbar familj men ändå känner jag mig så ensam. Det gör ont inombords när jag egentligen borde vara lycklig över att jag har så underbara och goa vänner. Men men, man har väl sina perioder...Jag hoppas bara att denna perioden tar slut snart. För man har varken ork till att plugga eller göra nåt typ. Man gör det bara för att man måste. Sen att man gått och fått magkatarr gör ju inte saken bättre. Men det är inte så konstigt så mycket man har att göra och tänka på idag! =(

Ja ja, ska inte klaga mer..för vara glad över det jag har....

Tack och hejdå!

image164

//Mini

Bestulen på mobil =)

haha ja det blev jag på sätt och vis idag.. när jag satt på bussen hem så var det en tjej som ställde sig bredvid där jag satt.. och när bussen skulle köra vidare så snubblade hon till och skulle ta i vad hon trodde var en stång men det var mitt nyckelband till mobilen som är rött =) Antagligen såg hon bara något rött och skulle ta där för att hålla balansen.. snacka om att hon var generad och jag kunde inte hålla mig för skratt.. gud va kul det var alltså =)

Hade en ganska innehållsfattig lektion idag, kunde likaväl ha stannat hemma och pluggat men nu kom man ut lite iaf.. och det var skönt =) Fick spela musiken jag hade med mig idag på lektionen, vi börjar alla Lindrande vård-lektioner med en låt som vi har tagit med oss.. eller det är meningen att vi ska göra det iaf =) knappt börjat med kursen..

Har kommit in i en period där jag saknar min mommi så fruktansvärt mycket.. önskar jag fick känna hennes hud mot min och hennes lukt en enda gång, det hade gjort mig så lycklig.. Älskar dig mommi där uppe i himlen!! <3

image163
Här är vi tillsammans några veckor innan hon gick bort!
*Kramar om hårt*

Kramar från Emma

RSS 2.0