nu har jag med ny blogg =)

så spring in på http://emmalajnens.blogg.se så hittar ni min nya fina blogg =)

blev lite inspirerad av kottebys kommentar till beskrivningen ;) hehe

Kram på er alla..

Ny blogg!

Nu ha jag fixat och donat med min NYA blogg! =D Blev rätt nöjd med den faktiskt! Har fått lite hjälp av Anna (Plutten) oxå. Men ni får gärna kika in där emellanåt och gärna kommentera...=) Då skulle jag bli så glad!

Min nya blogg är: www.sessanspalats.blogg.se

Kika gärna in och lämna ett litet spår....

Xoxo tack för mig!

(Sessan)


ny blogg..

Katta frågade om nytt namn till sin blogg.. och nu är det min tur..

Har fått in en massa skumma förslag av Katta men kom ni med några oxå.. Den som känns mest som mig av dem hon sagt är:

Emmalajnen, hennes smeknamn på mig..

Vad har ni andra förslag?? =)

Kram Emma

utan princess?

Skaffar Katta ny blogg så skaffar jag nog oxå ny blogg.. för vad är Princess Betty utan Princess?
Det funkar inte så.. Princess Betty eller inget..

Vad tycker ni om det gott folk? =)

Kram

HJÄLP!!!!

Jag har tänkt att det är dags att jag tat steget ut i världen och skaffar mig en egen blogg...Även om det har vart roligt att ha en blogg med min underbara Emma men nu ere dags...Men jag har ett problem! Kan inte komma på ett bra namn!! Så här är några alternativ så får ni säga vad ni tycker...

* SessansPalats
* SessanWith.A.Twist
* SessansPlace

Dessa är dem jag och några andra kommit på...men ni får gärna komma med förslag, helst ska det vara något med Sessan i...

Xoxo Help me!!

(Sessan)


Ny blogg??

Jag har lite tankar på att skaffa mig en egen blogg istället...För vi skriver hela tiden över det den andre har skrivit...Alltså att om jag skriver idag och sen skriver Emma samma dag, man kanske missar det andra inlägget då. men jag vet inte. Skulle samtidigt kännas konstigt att ha en egen när jag och Emma haft denna blogg ihop så länge, den firar ju trots allt 2 år den 28e...och sen att vi har fått rätt många som läser bloggen men tyvärr så kommenterar inte lika många. NI får bli bättre på det tycker jag! ;) Men jag får väl fundera på det ett tag till. Men ni får gärna säga vad ni tycker??

Ska iväg på en lång matteföreläsning nu...uscha....=(

Xoxo you know that you love Me

(sessan)

Tvätt..

idag tvättar vi för fullt.. har inte tvättat på två veckor, i vårt hus rivs tvättlistan ner hela tiden.. oerhört irriterande!! Så om man ska hinna få tillgång till tvättmaskinen så måste man ta den kl 7 på morgonen. Förstår inte varför inte fastighetsägaren kan sätta upp en kolvtavla eller liknande för det funkar inte med lista där man skriver upp sig. Och när vi står i tvättstugan så kommer grannen ovanför med tvätt i högsta hugg och förväntar sig att den ska vara ledig och ser jätteirriterad ut när den inte var det. Men eftersom bokningssystemet inte funkar så måste man ju ta den när den är ledig. Så är det ju bara.

Kollade ju på Familjen Annorlunda igår och jag förstår inte hur man orkar med 10 barn.. skulle jag aldrig orka, fast man ska aldrig säga aldrig =P Haha

Satt för några veckor sedan och kollade i ett reklamblad till en närliggande butik och där fanns det något som hette Falsk Anka.. Någon som vet vad detta är för något? =P Vi har kollat upp det men vill se om det är någon som verkligen kan vad det är =)



Kram Emma

Plastikkirurgi??

Jag kollar på en dokumentär om två ungdomar på 17år som vill plastikoperera sig. Den ena vill fettsuga sig och den andra vill förstora sina bröst. Jag själv skulle nog aldrig kunna tänka mig att lägga mig under kniven, menar visst finns saker jag inte är nöjd med på min kropp men jag tycker det finns andra sätt att ändra på det. Eller helt enkelt lära sig att älska sin kropp som den är! Man ska inte lägga sig under kniven för någon annans skull, som att förstora brösten för då får man mer killar, utan bara för sin egen skull. Sen kanske man inte ska lägga i för mycket i brösten heller utan det ska se bra ut till sin kropp.


Det enda jag skulle kunna tänka mig att göra är i så fall att lyfta brösten sen när man fött sina barn och brösten hänger alldeles för mycket, men det är tveksamt också eftersom jag hatar allt med sjukhus! Uscha...


Vore intressant att få höra eran åsikt om plastikkirurgi och var ni står i det hela? =)




Xoxo you know that you love me....


(Sessan)


Överraskning

Idag när jag kom hem fick jag en överraskning som jag åt upp alldeles nyss =) en gooood semla =) Som jag längtat och trånat efter den där bulliga saken med mandelmassa och en krage med grädde. Mumma!!

Storlarmet gick på jobbet idag, var första gången för mig. Shit vad man är oförberedd på sånt alltså.. speciellt när det sker så sällan. Kände mig så dum som bara stod och tittade på, försökte komma på något viktigt som jag kunde hjälpa kollegorna med. Det enda jag kunde hjälpa till med var att hämta den ena stickvagnen och fylla en "kopp" med is till ett blodprov som behövde kyla. Egentligen vet man ju vad som ska göras men man blir så chockad eftersom det inte händer så ofta.

Jag har haft ont i lungan idag och det har bubblat en massa. Men pratade med en underläkare och hon sa att det berodde på att jag anstränger mig och hytte med fingret att jag inte borde jobba.. =P Imorgon ska jag ta sänkan och kolla om den sjunkit, det borde den gjort till imorgon eftersom det är halva antibiotikakuren. Så håll tummarna för mig =)

Nu ska jag kolla på Familjen Annorlunda =)
Kram Emma

Mysig söndag....

Igår var jag med Lena hos fotografen hon brukar hjälpa emellanåt. Han är så trevlig och rolig. =) Lena skulle må bra av att få jobba med honom hela tiden men tyvärr är det svårt att anställa folk eftersom det inte är alltid man har jobb. Men alltid skoj för Lena att komma iväg ibland iallafall. =) Hon är lite sugen på att byta jobb och jag förstår henne! För vem vill stanna på ett lager hela livet liksom!?

Senare på kvällen loggade jag in på msn och M frågade om jag ville komma dit och sova över, blev lite förvånad eftersom det är ju måndag idag och M skulle jobba men jag började inte förrän 13 idag så det gick bra för mig så jag hamnade hos M. Det var trevligt att få träffas igen och mysigt! =) Hihi...

Ska snart till skolan och ha en föreläsning om IUP (individuella utvecklingsplanen), ska bli intressant men ska först äta lite mat och ta en huvudvärkstablett  för det känns som att jag kommer få ont i huvudet! =( Fy!!

Vi kanske hörs senare ikväll...

Xoxo You like me...;)

(Sessan)


pa'eʎa

uttalas det tydligen, vi har haft språkövning idag.. men jag och språk klingar INTE rätt =) Haha Det har det aldrig gjort.. är skitkass på det, inte bara andra språk som engelska eller så.. svensk grammatik och jag klingar inte rätt heller. Så när vi får barn och dem har svenskaläxa så får Markus ta hand om det.. Emma kommer bara vilseleda dem =)

Nä men idag åt vi Paella, blev faktiskt ganska gott trots att vi glömde ha i vissa grejer =D haha vi glömde tex saffran, vi hade köpt det och allt men fick blanda i det efter att riset kokat.. men lika bra blev det ändå =) Måste bara ta med en kommentar som Daniel kom med.. så jävla roligt.. jag sa att jag trodde att vi skulle få sila riset för att det var mycket vatten kvar innan när vi kollade maten och så säger Daniel: "Nä, långkornigt ris brukar suga av sig". Fasen va vi skrattade!!

Imorgon ska man då jobba för första gången på två veckor, man är väldigt slut efter en långdragen sjukdom som tyvärr inte är över än. Men kan inte vara hemma mera. Om vi ska komma till Schweiz någon gång så behövs det pengar =) Ska vara kökska måndag och onsdag, jag är så jävla nervös men det ska väl gå bra. Berättar imorgon hur första dagen gick.. =)

Nu ska jag kolla på finalen av "I Survived a Japanese Gameshow", någon annan som kollat på detta sjuka program? =)
Kram Emma

Hoppas tiden räcker till...

Igår var det Alla hjärtans dag, tror inte att någon har kunnat undgå det. Själv var man med Lena, vi lagade lite mat och hade det allmänt mysigt. Tack gumman för en mysig kväll! =)

I övrigt är det väl lite upp och ner...Hur man än gör känns det som att det blir fel hela tiden. Då undrar man varför man ska försöka? Men det sägs ju att chansar man inte kanske man går miste om nåt...Man ska väl även ha tid till det oxå och ha tålamod. Men tyvärr har man inte hur mycket tålamod som helst heller...Vill man något så får man försöka skaffa sig tid till det, så är det bara. Det man lägger tid på är det man prioriterar...Ingen annan kan säga åt en vad man ska prioritera det är upp till var och en. Jag får hoppas att tiden räcker till...för snart gör den tyvärr inte det...

Xoxo Love me??

(Sessan)

Ps. Vill skicka en liten hälsning till Alla mina UNDERBARA VÄNNER som alltid ställer upp och orkar lyssna på mig! Älskar er! <3

Melodifestivalen

Är jag den enda som INTE tittar på Melodifestivalen? Känner mig som ett ufo när folk får reda på att jag inte tittar. Men varför ska jag titta när jag inte tycker det är kul.. hur många som helst.. tacka vet jag förr när det var en, då var det kul att se på =) men inte längre.. ne usch..

Idag har varit en förjävlig dag på sjukfronten, varit trött, hängig, ont i kroppen, febrig och skit. Sovit en hel del och ska snart sova igen.. ska ju åka till Malmö imorgon för att laga mat och umgås med svågern och svärisarna =) Paella ska vi laga är det bestämt nu.. har aldrig ätit det så det ska bli spännande =)

Jag och Markus spelade Monopol innan och Markus vann, jag brukar vinna annars så jag skyller förlusten på min lunginflammation ;) Hehe det får man väl? =)

Kram Emma

personalfest

Ska inte skriva så mycket om det men det var trevligt. Finns mycket roligt att berätta men det är inget man skriver om här.. ;) Får hållas inom de som var med.. blir bäst så =) Men personalfester är alltid roliga och på "min" avdelning har vi inga killar och den avdelningen som vi hade festen med finns det killar så vår personal blir liksom lite tokiga.. vi är inte vana vid karlar ;) haha

Alla hjärtans dag idag då.. vi firar inte det på något storslaget sätt. Idag ska vi äta tacos och spela spel =) Myysigt!! Hur gör ni andra? Firar ni och hur?

Men jag tänkte sluta med att ägna denna blogg åt min kära vän Katta aka Sessan.
Det är henne som jag har bloggen ihop med.. hon är min syster och själsvän.
Vi har under våra år tillsammans skrattat, bråkat, gråtit och gjort diverse tokigheter tillsammans.
Hon är den vän som jag älskar mest, därför hon är som min syster och kommer alltid vara.
Saknar henne något oerhört och det är väldigt jobbigt att inte bara kunna säga "Nu drar jag till Katta en sväng".
Allt ska planeras vid en träff eftersom vi bor ca 30 mil från varandra.
Vi har sagt att någon gång så SKA vi bo grannar eller iaf i samma stad så att man bara kan umgås.
Förr i tiden kunde vi gå varandra på nerverna när vi umgicks, syskonkärlek i all högsta grad.
Men det har vi växt ifrån vuxna som vi är =)
Finns så mycket att säga om denna underbara varelse, hon är omtänksam, go, rolig och har aldrig långt för skratt.
Det finns även mindre bra sidor som man kan bli galen på.. och det är att hon är envis, en aningens för trög emellanåt.
Fast vem bryr sig om såna saker när man har en vän som alltid finns där för en och som man finns där för.
Jag älskar dig Katta!! Tack för att du finns..


Kram Emma

lunginflammation

Jaha då fick man reda på vad man har.. röntgensvar hade inte kommit men mina blodprover visade att jag har en infektion i kroppet. Så han sa att det med största sannolikhet är lunginflammation och så fick jag megakur antibiotika och slemlösande hostmedicin. Hoppas nu att det hjälper =) håll tummarna mina vänner, både gamla och nytillkomna.

Tycker det är jätteroligt att så många nya tittar in och dessutom kommenterar =) Det tycker vi båda två..

Ska snart hoppa in i duschen och börja göra mig iordning så att jag slipper stressa sen. Måste försöka tänka mer på mitt blodtryck, vill inte börja med medicin för det. Bättre att ta det lugnt =)

Idag är det visst fredagen den 13.. oooh spoooky.. ne skämt o sido, jag bryr mig inte om sånt.. är ni vedskepliga och stannar inne en dag som denna?

Kram Emma

rekord

jösses igår slog bloggen rekord.. 58 unika läsare och 21 kommentarer på ett inlägg. Vad har hänt? Kan hoppas det håller i sig =) Är ju tokkul!!

Sitter och tittar på nyhetsmorgon, tydligen har en ö som tillhör Mexico försvunnit. Dem vet inte hur eller varför, teorierna är att CIA sprängt bort den, att en tsunami tagit den eller att den helt enkelt aldrig funnits. Var en geolog där och snackade om det och tydligen finns det inga bilder på ön. Så min lott faller på att ön aldrig funnits =) Får väl se vart teorierna slutar.. att CIA sprängt ön låter inte så troligt.. geologen menade på att den teorin + tsunamiteorin skulle folk ha hört och märkt på satellitbilder. Aja får väl se.. hehe spännande..

Igår tvingade Lotta mig att ringa till vc eftersom jag fortfarande mår dåligt av lungan och har varit småfebrig hur länge som helst. Fick tid till vc på eftermiddagen, kom in till läkaren som inte hade läst någonting om mig, varken att jag hade virus i lungan eller att jag ens har astma. Så fick dra allting.. Han lyssnade på mina lungor och så säger han "Ja astman hör jag inte av iaf men du ska iväg på röntgen, hinner du dit till 16 när dem stänger?" efter en flyktig blick på tvn och ser att kl är 15 så blir jag lite stressad men det skulle jag väl hinna bara blodproverna gick snabbt. Snabbsänkan låg på 41, något högre än när jag var på akuten då den låg på 32. Väl på akutröntgen så säger dem till mig att dem har öppet dygnet runt.. hade jag bara tänkt efter lite och inte bara stressat så hade jag ju vetat det själv. Men men man kan inte alltid tänka på allt. Jag fick jätteont i lungan efter springandet till sjukhuset. Efter bilderna var tagna osv så kommer dem och säger att "Bilderna är godkänna, du får kontakta vc för svar" Fick inte träffa någon läkare eller något och dem ville inte svara på om dem var bra eller inte. Ringde vc men alla läkare hade gått hem.. dsk sa att läkaren skulle ringa mig idag när han/hon läst röntgensvaret. Är så jävla nervös rent ut sagt.

Om en stund ska jag skala och koka potatis till potatissalladen ikväll så att det bara är att blanda ihop i eftermiddag. Vet ju inte vad som händer med vc så det är bäst att förbereda så man slipper stress och högt blodtryck.

Kram Emma

Bad day...

Idag är det en sån där dag man bara vill ligga kvar under täcket! =( Känner mig lite lessen inombords. Känner att jag har nära till gråt... Det är väl lite olika saker som står bakom men det är inget jag kommer ta upp här... Har vart på bio idag med Erica och det var trevligt och vi såg bröllopsduellen. Men ne jag är fortfarande lessen inombords...Får se hur jag mår imon.


Xoxo Love me...


(Sessan)


Tävling igen ;)



Vem skulle inte  vilja ha detta fina armband? =) Helt underbart.
Tävla hos littlepinksecrets om det du oxå.

Brödbakningen gick bra, de grova baguetterna blev supergoda, lägger in bild imorgon så att ni får se. Blev himla massa bröd.. så hoppas jag slipper baka förrän nästa vecka nu. Hembakat bröd är godare och då äter man mer men det ska jag undvika att äta för mycket =) det var väldigt bra deg för man skulle inte ha något smör eller margarin alls och inget socker/sirap eller liknande =)

Sitter och lyssnar på Gustav Kjellvander, han har underbar röst.. nästan lika bra som sin bror Christian. Någon annan som lyssnar på dessa två skönsångare? ;)

Önskar jag hade pengar så jag kunde åka upp en helg och hälsa på Monica med familj. Leka med barnen, lära känna Daniel och framförallt prata gamla minnen =) Vi hade alltid så himla roligt ihop.. vilka äventyr.. *tänker tbx*

Många säger att en blogg måste vara inriktad på något speciellt ämne, som mode tex för att bli kul att läsa och för att få många kommentarer. Måste det vara så?

Kram Emma

vinterpromenad



Jag bestämde mig för att ta en promenad idag, tänkte mig en promenad på 30 min något sånt.. stoppade in en ljudbok i öronen och började vandra. Gick utåt landet och tänkte att det finns väl någon väg jag kan vika av på men nej nej där misstod sig Emma. Ovan ser ni vyerna jag hade.. så fint var det och lugnt. Men jag gick och gick.. till slut såg jag slutet på det. Hittade en cykelväg som ledde mot Stortorget, YES jag går på rätt håll iaf var min tanke =)




Det var en skön promenad som senare visade sig vara ca 6 km.. tog ungefär 1½ timma i behagligt tempo. Kommer jag med största sannolikhet göra igen.. Jag var lika glad även om det inte blev en promenad som jag tänkt mig.

Kommer antagligen vara väldigt trött efter dagens bravader iom att viruset i lungan inte riktigt vill ge med sig men det är smällar man får ta.

Måste även baka idag, ska försöka mig på grova baguetter och pitabröd till lördagens tacos =) Wish me luck!!

Funkar det att läsa om man lägger in bilder såhär? Lutar mer och mer åt att det INTE blir någon bilddagbok.

Vi hörs säkert sen igen =) Kram Emma

snöstorm

dök upp här idag.. var hur fint som helst på förmiddagen och sen vid halv tre tiden så började det vräka ner snö. Och nu ligger det flera cm ute.. mysigt men man trodde ju våren var på väg iom den blå himmeln och det underbara vädret =)
Men icke sa Nicke.. =P


Första bilden är från en promenad för någon vecka sedan, tycker det blev en cool bild.
Andra är tagen idag när vi väntade på bussen i snöstormen =P
obs bilderna är klickbara..

Bägge bilderna ovan är tagen med min mobilkamera, jag är faktiskt ganska nöjd. Det blir bra resultat för att vara en mobilkamera, tycker jag iaf =) Är mycket nöjd med val av mobil i övrigt.. Tack mamsingen för den perfekta julklappen någonsin =)

Många verkar tycka att jag ska skaffa bilddagboken men det lutar nog åt att jag behåller enbart bloggen och lägger in någon bild då och då istället.. men har inte bestämt mig hundra än. Ni kanske lyckas dra ner mig i bilddagboks-träsket =P Haha

Ne nu ska jag snacka med lilla Sessan en stund på msn, hon kom precis från M =) Kram Emma

Hjärtans dag

Snart är det Alla hjärtans dag och affärerna pyntar och har sig med en massa hjärtan hit och dit. Jag personligen tycker att det har blivit så himla stor grej av det hela! Jag menar måste vi ha en speciell dag för att visa hur mycket vi tycker om en viss person? Nej, man ska visa/säga det lite när som. Sen att det ska köpas en massa med. Menar okej det är sött med ett kort eller en lite nalle men det viktigaste är väl att man får vara med dem man tycker om och inte själva presenten...eller?


Jag tycker att det är väldigt mycket Alla hjärtans dag= för par. Men det är all sorts kärlek! Familj, vänner mm! Så även om jag tycker att det inte behövs en speciell dag för att säga hur mycket man tycker om en person så tycker jag att VI ALLA ska ta oss tid och visa/säga det lite extra den 14e februari som är Alla <3 dag! =)


Förresten ni får gärna berätta, (om ni nu ska "fira" den 14e), hur ni ska fira och med vem? =)




Xoxo Love U all!


(Sessan)


Äntligen

ja det är verkligen det rätta ordet.. jag har fått ordning på anslutningen mellan datorn och mobilen. Jag kunde föra över bilder till datorn ifrån mobilen innan man kunde inte redigera dem eller skicka dem till någon. Har iofs inte försökt skicka någon bild ännu men jag kan redigera och det sparas =) Fick leta reda på installationen på samsungs hemsida för skivan som man fick med gällde bara för windows 2000 och xp, rätt dåligt tycker jag men bra att det fanns att få tag på hemsidan iaf =)
Kan ju försöka lägga upp en bild här =)


Min söta lillebror Sebbe =)

Det gick inte lägga in en redigerad bild men denna gick lägga in. Aja.. får väl se om jag hittar vad problemet är.. =)

Igår fick jag en fartfylld eftermiddag helt plötsligt.. Jag gick på toa och när jag spolade så steg det vatten i duschen och bubblade. Trodde inte det skulle stanna upp men det gjorde det, dock så rann det inte undan sen igen. Ringde bovärden som kom hit och så visade det sig att det stod vatten ända upp till kanten i brunnen på gården så han hade ringt en sån där slamsugare (heter det så? =)). Dem höll på i säkert 1½ timme med att få loss stoppet eller vad det var som gjorde att vattnet steg sådär. Bovärden sa att det antagligen är trädrötter som förstört något. Är inte så bra på sånt där men något sånt sa han =P

Jag vet inte hur jag ska göra, om jag ska skaffa en bilddagbok eller om jag ska använda bloggen att lägga upp bilder i? Personligen tycker jag det är roligare att läsa bloggar med bilder. Men vad tycker ni? Jag behöver hjälp =)

Kram Emma

Barns kommentarer =)

NU ska ja försöka bli bättre på att blogga! =P Hehe..


Städade min skrivbord/databordslåda idag och hittade ett papper med roliga kommentarer barn har sagt. Tänkte jag skulle dela med mig av dem så ni får er ett skratt om ni nu har samma humor vill säga...=P Här kommer dem:


Pedagogen läser en saga för barnen och i boken är det blåbär...

Barnet: " Jag tycker inte om blåbär!"

Pedagogen: "Vad tycker du om för bär då?"

Barnet: "Gris!!"


****************************************************************************

Barnet: "Titta, håret sitter fast på mitt huve."

Pedagogen: "Det är väl bra."

Barnet: "Min pappa har inget hår.

Pedagogen: "Satt inte hans hår fast?"

Barnet: "Dä har flugit upp till himlen!!"


****************************************************************************

Vi är några som spelar fotboll på gräsmattan.

Flicka springer runt och ropar: "Lugna er tjejer, lugna er tjejer!"

Pedagogen: "Det är ju match!"

Flickan: "Va..? Radio Match??!"


****************************************************************************

Vid matbordet:

Pedagogen: "Du kan försöka bre din macka själv."

Barnet: "Va ska jag göra det själv?"

Pedagogen: "Ja."

Barnet: "Ryck mig i fjädern!!"


****************************************************************************

Hehe..ja barn kan vara roliga. =P Jag har flera men tänker inte dela med mig alla kommentarer idag, får dela upp det lite! Ska iväg och shaka rumpan nu...även om jag inte riktigt känner för det men men. Vi hörs!


Xoxo you know that you love Me!

(Sessan)







what flower are you?

I am a
Sunflower


What Flower
Are You?


Tycker det är kul att så många börjat läsa bloggen, skulle vara ännu roligare om alla som läser kommenterar oxå ;) av 36 läsare så kommenterar 9 pers.. dåligt gott folk ;) Hehe

Ska introducera mina kära kollegor till lite god GI-mat på fredag =) dem tjatar alltid om vad man inte får äta och att det är tråkig mat.. men jag ska överbevisa dem ;) Hehe Det är nämligen så att det är fest på jobbet på fredag med knytkalas. Ska bli trevligt.. är första festen jag ska på jobbet =) Lära känna dem utan blå och vita kläder på sig (får vi hoppas) =) Haha

Skönt.. nu ringde hon från Bemanningen på Onkologen, fick två dagar till sista veckan i februari. Behövdes!! =)

Dags för lite mat och sen diska upp =) Vi hörs gott folk och glöm inte kommentera ;) Kram Emma

"Emma, alla bara kräker"

Så lät det idag när jag svarade på ett samtal från Lotta på jobbet. Tydligen går det Calici på jobbet, som är vinterkräksjukan. 9 personal sjuka samt patienter. Stackars lilla Lotta, så förtvivlad hon lät. Såklart ville jag jobba men eftersom mitt immunförsvar är nedsatt nu iom virus och allt det senaste så kändes det inte så bra. Men måste jobba så i veckan så ska jag jobba om dem ringer. Och det lär dem nog göra =P Blir till att svälja vitpepparkorn så det står härliga till..

Blev så sugen på blodpudding igår när jag läste en tjejs blogg och hon hade ätit det. Är inte så vanligt att folk äter och tycker om det. Jag äter min blodpudding med lingon och stekt bacon =) Idag hade jag blandat vitkål och lingon.. mumma =) Äter ni blodpudding och hur äter ni det? =)

Nu ska jag väcka Markus! =) Kram Emma

Bubblande avlopp

..var vad jag vaknade av.. shit va läbbigt det var. Kom upp och så visade det sig att det var diskhon i köket som bubblade.. inget vatten som kom upp, lät som en rökarhosta a la 100 år. Det har ju bubblat på toan ett par dagar nu men ingen annanstans.. men eftersom det inte kom något vatten så brydde jag mig inte så mycket.. gick på toa och när jag sitter där i godan ro så börjar det bubbla i duschen och sen i handfatet där inne.. och jag brydde mig inte.. tills jag ser att det bubblar upp vatten i handfatet. Snacka om att Emma snabbade sig upp från toan.. trodde det skulle bubbla upp vatten där oxå =P
Ska gå till grannen om en stund och fråga om det gör likadant hos dem. Får kontakta bovärden imorgon, har googlat på det och det står något om att det är fel på luften i rören på något sätt. Sålänge det inte svämmar över så borde det ju inte vara någon fara, eller?! =S

Har fått kontakt med en barndomskompis, min första riktiga bästis =) Monica, och det känns så kul.. hade varit så trevligt att få träffa hennes små pojkar och lära känna dem. Så dumt att man bor så långt borta.. annars kunde man umgåtts när man ville.
Blev så varm om hjärtat igår, satt och rensade bland gamla smycken och försökte få lite ordning. Hittade en sån där smyckelåda som man får på Guldfynd och när jag öppnade den och skull kolla vad det var. Så låg det en lapp i som det stod "Till min bästis Emma, från Monica" och så låg det en gulddroppe med något pärlemor på =) Sånt gör en så glad!!

Igår blev det ingen blogg för jag var såå trött, vi städade och gjorde iordning här hemma. Och jag är inte helt frisk ännu så det tog på krafterna. Men nu är det fint iaf =)

Jag skriver kanske sen igen =) Kram Emma

Tävla om underbar degskål


Tävla om denna underbara degskål från Casual Living hos Drömhuset. Tävlingen håller på veckan ut, så ni får skynda er om ni ska vara med =) Jag är det definitivt.. jag har ju börjat baka allt matbröd själv istället för att köpa. Markus är givetvis med och hjälper till utan protester =) Han sa tom igår att han tyckte det var kul att baka bröd. Så har ni tips på brödingredienser eller rent av recept så är det bara att slänga hit dem ;) hehe

Idag är hostan en aning sämre men känner inte av någon feber. Vilket är otroligt skönt.. men ska vila helgen oxå så får vi se hur jag känner mig nästa vecka. Men tror att jag kan jobba.. men bara för att jag kan så kommer jag säkert inte få något. Denna veckan när jag inte kunnat jobba så har avdelningarna ringt som tokar.. är inte det typiskt? =P

Hörs kanske senare ;) Kram Emma

Miss Betty

tänk att ha ett tattoo av Betty Boop, har länge funderat på att göra det. Men är rädd att jag kommer ångra mig.. igår var jag inne på Kottebys facebook sida.. och blev förälskad. Han hade en tattoo med Betty Boop.. vill me ha *snyft*
Har haft en liten halvgalen ide, eftersom jag älskar kossor och Betty Boop.. att ha en halvgalen ko som Betty Boop sitter på.. vad tror ni om en sån?

Jaha idag fyller Barbie 50 år och fortfarande lika populär. Har varit många debatter om huruvida denna docka är bra för flickor och pojkar pga hennes utseende. Men jag anser att dessa ideal finns överallt i media, så jag tror inte en docka gör så mycket. Det är ju likadant som om man köper en Action Man eller vad dem heter för killar. Han är ju muskulös och om Barbie skulle vara dålig för flickor så är väl han dålig för pojkar oxå isf. Eller det är ok för killar att pressas till ett visst ideal men inte tjejer? Nej låt barnen välja sina leksaker själv. Om föräldrar och omgivningen visar en sund inställning till sin kropp och lär barnet att älska sig själv så slipper vi dem problemen.

Nu ska jag ta och packa upp en låda lite försiktigt i den mån jag orkar.

Kram Emma

Dåligt samvete

Ja man får lite dåligt samvete när man upptäcker att Markus skrivit två inlägg idag.. =P Så det är bäst man skriver ett litet inlägg innan det är dags att försöka sova. Får sån hosta när jag ligger ner men får försöka sova iaf =)

Hittade en utmaning hos Elena där man skulle ta 6:e bilden i 6:e mappen på datorn och kopiera in den bilden i bloggen. Och den som känner för att haka på gör det =)

Här kommer min bild:

En fin skogsdunge i Kiruna,
vi gick alltid igenom den när vi skulle handla.
Var så grönt och fint =)
*längtar tbx*

Jag har så ont i hela kroppen, lungan, benet, ryggen, huvudet.. och så har jag ont i halsen och hosta. Känner mig febrig emellanåt oxå. Är väl en lätt variant på flunsan jag fått.

Är väl dags att sova nu tror jag, men skriver nog imorgon igen. Sov gott!!

Kram Emma

RSS 2.0