Välkommen till världen, Elia!



Välkommen till världen lilla Elia Benjamin!

Många kramar till föräldrarna Martin och Ursula

Taggad och märkt för livet ;)


Såhär ser min första tatuering ut som jag gjorde i onsdags =)
Är nöjd, och det gjorde inte alls lika ont som folk säger..
Skriver mer en annan dag!
Kram Emma

My Head Is Spinning Around…

Vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva men det är som rubriken säger...har så många olika tankar i huvudet och det bara snurrar...=/ Hur man än gör så blir det inte bra. Det sägs mycket men görs för lite. Man försöker men inget går som man vill. Man bara ger och ger men får aldrig något tillbaka.


Önska DU vore här...


Xoxo (Sessan)


Stress

Nu har det var så längesen jag skrev blogg att jag kände att nu är det dags för mig att sätta igång och skriva igen. =P Emma kan ju inte bara skriva det är ju ändå min blogg oxå. Hehe..så ska försöka bättra mig annars för ni slå mig okej?

Så huvudrubriken idag är stress..har känt mig så stressad den sista veckan. Varför? Jo jag har litteraturseminarie på fredag, imon med andra ord. Vi skall ha läst 3 böcker och svarat på några frågor. En del frågor var lite kluriga att svara på. Men jobbigast va ändå att läsa! Men jag är klar! Jag klarade det! Så nu känns det liite bättre! Ska plugga i helgen oxå för jag har en liten redovisning på tisdag om observationen om min handledare, hur hon har varit en ledare.

På lördag kommer även Emma och Markus att sova hos mig. =) ska bli skojsigt att få träffa Markus som man inte sett på jättelänge! Såklart ska det bli skoj att se Emma oxå även om vi sågs förra helgen hehe..=)

Har väl inte hänt så mycket annars i mitt lilla liv..kan berätta att ja börjat med GI metoden och den funkar än så länge. Har gått ner nästan 3 kg, inte för att jag direkt måste gå ner i vikt men fett ska bort..och det är fett som går bort när man tränar nu eftersom man inte har några snabba kolhydrater i kroppen. Men jag ska få den kroppen jag vill ha. Det ska gå bara man ger sig faan påt! =P Hehe

En annan rolig sak är att en viss person ringde mig idag. Blev helt chockad att personen trodde att jag inte ville prata med den men såklart ja vill det! =D Blev bara så chockad över att den personen ringde! Men helt klart glad blev jag och jag gillar att prata med personen...=)

Ne nu ska jag titta lite på lyxfällan sen sova för jag börjar 8 imon...=/ En lång dag imon, är till 4 i skolan.

Xoxo you know that YOU love me...;)
(Sessan)

Långtråkigt

Usch sitter på jobbet och har långtråkigt.. finns INGENTING att göra. Så himla drygt.. Vi har haft två ringningar sen vi kom halv två. Tycker bättre om när man har mycket att göra.. är så himla lätt att man missar saker när man inte har något att göra.
Idag fick jag fler jobbardagar, lite strödagar fram till mitten av november. Och så fick man beröm av sina kollegor, känns skönt att få feedback på det man gör. Speciellt nu i början när man är nyutbildad och sådär. Ibland känner man sig som ett fån när man inte vet hur man ska göra något eller sådär. Men för ett tag sedan så frågade en ordinarie personal som jobbat länge om en sak och jag visste svaret =) Sånt känns skönt för då vet man att personalen inte kan allt även fast de jobbat länge.

Idag har jag linserna i för första gången på flera månader och det känns otroligt bra, ska försöka börja använda dem varje dag. Har insett att jag nog får ont i huvudet och nacken för att jag har haft mina glasögon som är fel styrka. Så får se hur det känns ikväll när jag kommer hem.

Sitter mest och väntar på att tiden ska gå så man får gå hem. Har bara tre patienter och alla klarar sig själv. Skönt för dem men tråkigt för mig ;) Hehe

Förresten, någon som har något tips på vad man kan göra och se i Jönköping en fredag eftermiddag/kväll? =) Skriv kommentar och berätta!!

Kram Emma

Cancer = dödsdömd?

Behöver man vara dödsdömd bara för att man får cancer? Visst man ser en massa skit på jobbet men måste det vara slutet.. självklart är det så många tänker. Men jag tror och vet att många blir bra, allt beroende på vad man har för typ av diagnos samt hur mycket man själv orkar och tror på behandlingarna som finns. Sen ses det som självklart att man tar behandlingarna som erbjuds och vill man inte göra det så anses det vara fel av doktorn att inte göra något trots att patienten inte vill. Anhöriga anser att vi inte gör vårat jobb osv. Men det är inte vårt ansvar att tvinga patienten att genomgå smärtsamma behandlingar om inte denne vill det. Jag kan förstå dem anhöriga oxå, stå där helt maktlösa och den man älskar tyna bort. Men ska det vara behandling till varje pris? Det är svårt det där. Vad tycker ni?

Snart är det dags för Jönköpingsresan =) Ska bli så himla mysigt och kul.. först möta upp Markus på fredagen och sen släktträff på Nätt-sidan på lördagen.. =)


Egobild =)

Ska försöka bli bättre på att skriva, försöka skriva en gång om dagen.. brukar komma på ämnen när jag går på jobbet men sen glömmer jag det när jag väl loggat in här och ska skriva. Varför är det alltid så?

Kram Emma

En rolig tävling som jag anmäler mig till, gör det du oxå! http://beasbarnslikheter.blogspot.com/2008/09/tvling.html

Stor saknad

Den senaste tiden har jag saknat pappa något oerhört.. vet inte vad jag ska göra.. ville inte bli ledsen och sårad igen. Vill inte att det bara ska vara jag igen därför tar jag avstånd istället.. och låter det som sker ske. Vad det är får ödet visa..

Om två veckor ses vi igen och då är allt bra som vanligt när vi träffas och det är oerhört skönt att veta. Men vad händer sen? Som sagt ödet får visa det..

Ödet är i våra händer.. Bestämmer vi vad som händer eller ska hända eller är det ödet?

Jag vet inte om jag vågar tro på det.. tyvärr..

Känner stor sorg över saker man missat och all förlorad tid men det kan inte vara försent. Man har väl hela livet på sig att åtgälda allt som skulle hänt annorlunda. Vad tror ni?

Sist men inte minst vill jag säga att jag trots allt så Älskar jag dig, Pappa!

Kramar Emma

Kulor i skål =)

Har tänkt på att göra det länge men det har inte blivit av men nu äntligen har jag ordnat det.. här bredvid ser ni min nya pepp till viktnedgång =) För varje kg jag går ner så får jag lägga en ny glaskula i den blå skålen.. tror/hoppas att man skärper sig lite mer när man har något sånt här.. för man vill ju inte ta bort en glaskula, eller hur? =) Så det ni ser är idag, vägde mig hos mamma vid midsommar och har gått ner 3 kg över sommaren.. fattades bara 3 hg så hade jag fått lägga dit en till glaskula.. så får hoppas den kommer dit nästa vecka.

Vad tror ni om detta? Kommer det funka?

Har lovat Markus att BARA väga mig en gång i veckan, fredagar.. när jag fick vågen var jag helt frenetisk och vägde mig varje dag och blev helt nojjig.

Glöm nu inte kommentera, sitter och pratar med Anna H på msn om just det. Egentligen räcker det bara med något enkelt som visar vilka som läser bloggen. Det är inte så svårt =) Så kom igen gott folk.. bli bättre på det nu omedelbums =)

Kramar Emma

soppor och tokträning?

Fick mig en funderar av Theres blogg som hon startade idag som jag egentligen tänkt på innan fast när man väl ska skriva blogg så kommer man inte på någonting..nåja, till ämnet =P

Bantning? Viktminskning? Måste det innebära sån press som det gör. Visst måste man gå ner i vikt för att slippa sjukdomar osv men måste det vara så självklart av samhället att alla bantar? Vet inte hur många frukostar, luncher, kvällraster som man suttit på jobbet och hela tiden så babblar folk om bantning och mat som ska vara fett och kolhydratsnål. Folk tvingar i sig Nutrilett soppor och fan vet vad alla heter.. fast dem inte tycker om det. Vissa är smala som pinnar och har inte ett uns på kroppen och skulle inte behöva tvinga i sig dem där äckliga sopporna. Måste man äta äckligt för att gå ner i vikt? Jag anser att man behöver lära sig att vettigt.. vilket innebär regelbundet, lagom av allt.. inte utesluta någonting för det kan inte vara bra, tror jag. Vad lär man sig av att äta soppor och tokträna under en period?

Usch nu regnar det igen.. hoppas det inte börjar åska som igår.. så det är bäst jag avslutar här.. fortsätter kanske på ämnet en annan dag om inte Theres misstycker =) Kram Emma

Makeover...

Hittade en sida där man kan ändra ögonfärg, sätta läppstift, ändra ögonfransar, sätta färg på ögonlocken och ändra frisyren + hårfärgen....Har gjort om ett kort på mig så säg vad ni tycker gärna? =D


Original


Omgjord

Xoxo Sessan


Iller med baksmälla..

Kollade nyss på Djurräddarna och dem hade tagit hand om en iller som druckit alkohol.. dem var tvungen att ta ut honom på promenad så han nyktrade till.. =P Man tror man har sett allt men det har man tydligen inte gjort.. stackars iller.. vet inte hur han fick i sig alkoholen för jag kom in när det redan tagit hand om honom.

Har lite idétorka när det gäller bloggen men skriv gärna vad ni vill läsa om så ska vi försöka ordna så ni får läsa om mina/våra åsikter i det =)

Kram Emma

Antingen eller?

(X) blått | grönt ( )
( ) piercing i näsan | piercing i läppen (x)
( ) finnar | fräknar (x)
(X) vit choklad | mörk choklad ( )
(x) Ica | Coop ( )
( ) salt | sött (x)
( ) lakrits | choklad (x)
( ) tuggummi | halstabletter (x)
(x) kärlek | vänskap ( )
( ) sova | äta (x)
(X) frukost | lunch ( )
( ) tomat | gurka (x)
(x) linser | glasögon ( )
(x) småbarn | tanter ( )
(x) Stockholm | Göteborg ( )
(x) Japan | Kina ( )
( ) läppstift | läppglans (X)
(x) feber | ont i halsen ( )
( ) kallt | varmt (x)
( ) vatten | oboy (X)
( ) öl | vin (x)
( ) vinter | sommar (x)
(x) snö | regn ( )
(x) italien | spanien ( )
( ) pest | kolera (x)
( ) kaffe latte | cappuccino (X)
( ) springa | gå (x)
( ) jesus | after eight (x)
(X) dansa | sitta och glo ( )

Blir hemma idag och imorgon oxå, känns inte så bra att gå till jobbet när man tillbringat tid på toaletten.

Blev tillsagd idag att skriva lite mer i bloggen så jag får väl snällt göra det.. vet dock inte vad jag ska skriva om så man får fler läsare =) Ikväll börjar Heroes, var på tiden.. ska bli spännande att se.. tråkigt bara att man ska sitta själv och kolla på det.. men det får gå =)
Åh blir så irriterad, har en granne som går man träskor i loftgången utanför vårt minst hundra ggr om dagen. Han verkligen klampar oxå.. är det verkligen så skönt med träskor? =P

Kram Emma

Hemmagjord äpplekräm med mjölk


Det gjorde jag igår med äpplen från svärföräldrarnas trädgårdsäpplen.
Blev riktigt mumsigt, glömde ta kort innan vi åt igår så fick bli idag när
skålen var halvtom =)

Är hemma idag för jag har lite magsjukesymtom.. inte alls kul!!
Får hoppas jag känner mig bättre snart, inte kul att springa på toa.

Helgen med Markus var underbar, var skönt att ha någon att vakna
bredvid och laga mat med osv. Längtar tills han kommer hem igen,
den 19 september möts vi upp i Jönköping. Hotell är beställt, ska
bli så mysigt =) Vi ska mötas där för den 20 september ska min
släkt ha släktträff där, ska bli trevligt =)

Det var allt för mig idag. Kram Emma


RSS 2.0