Man ska hålla det man lovar!

Oj! Jag kom på att jag har lovat en viss T att jag skulle skriva i bloggen idag, så jag får väl hålla det jag lovat. =) Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva...


Kan berätta lite vad jag gjort idag, inte för att det är så mycket men nåt är det i alla fall. Dagen började med att jag gick upp, åt frukost och sen åkte till skolan. Väl där hade jag en föreläsning i 3 timmar om Religion, modernitet och politik. Det låter inte så roligt och jag trodde heller inte att det skulle va så intressant men det var faktiskt rätt intressant! Efter skolan åkte jag hem och lagade mat. Efter det satte jag mig för att plugga och så har de varit typ resten av dagen.


Gud vilken rolig dag jag har haft va! =P Uscha, kommer vara såååå skönt sen när den här kursen är slut! För denna kurs måste vara den jobbigaste! I alla fall av alla vi läst hittills! =(


Just nu gör jag inte så mycket, ska nog titta lite på fråga Olle...=P hehe...Måste berätta vad mamma skrattade åt innan. Emma och mamma spelade kort och Emma sa någonting och trodde att mamma trodde på det Emma sa. Så hon sa "Jag trodde du trodde mig". Mamma börjar asgarva och säger att så kan man inte säga. Men det kan man väl? Det är väl rätt svenska? "Jag trodde du trodde mig", menar man säger väl inte "jag tror du trodde mig?" eller " Jag trodde du tror mig". Ne så det måste vara rätt. =P Ni kan ju säga om det inte är det i så fall...


En väldigt trevlig kille jag pratar med säger "monnen" istället för "imorgon". Han säger att det är göteborgska och jag får tro honom. Men jag har aldrig hört någon göteborgare säga det i alla fall. =P Hehe...Men lovar jag tror dig. ;P Även om det är lite sött att han gått runt och frågat några på jobbet om det tillome. =P Hehe..


Ne nu räcker det för idag, har i alla fall hållt det jag lovat dig T. ;)


Puss & Kram på er alla från lilla Sessan


R.I.P Heath Ledger

image129
Inatt dog en av våra mest underbara och talangfulla skådespelare, Heath Ledger, man hittade honom i sängen med sömnmedel bredvid sig.. Jag tror inte att han begick självmord, han kändes som om han var en person som älskade livet och tog det med en klackspark. Här ovan ser ni honom i en av mina favoritfilmer, En riddares historia.. vem kan glömma repliken "A fox you shall be until I know you name, my foxy lady" =) Tack Heath för alla underbara filmer du gett oss, synd att vi inte får se fler.. Sleep well, du kommer vara saknad! <3

En tur på stan

Idag var man ledig från skolan, så jag gick lite på stan med mamma. Hon skulle klippa sig oxå så jag följde med henne dit. Efter att vi klippt oss fick jag äntligen min kebabtallrik!! För de två senaste gångerna som jag velat äta där har det varit fullt! Men idag fick vi plats! =D

Efter att vi ätit oss mätta gick vi runt och kikade lite i affärerna. Jag hittaden en topp och ett par vinterkängor typ. Jag ville hitta någon partytop men inte gjorde jag det! =/ Är så trött på de kläder jag har! Framförallt de kläder jag har som partykläder..om jag ens har några!

Jag gick ända hem från stan, men stannade till lite i Knalleland oxå men inte hitta jag nåt speciellt där inte. =/ Sen gick jag hem. Är lite trött nu känner jag, så ikväll blir det bara att ta det lugnt. Kanske ska hyra någon film får se det senare. Fast vet att jag ska titta på Lets Dance oxå. Har hört att Danny kanske inte kan fortsätta för han har skadat benet! Men det kan bara vara rykten vi får se...Annars vet jag inte vem jag ska titta på ju! =P Eller jo det finns ju Tobias som dansar med mat-Tina...han är riktigt het hehe..;P

Ne nu ska jag titta lite på tv, det är repris på OC så tittar väl lite på det om jag inte sätter på ett avsnitt av Gilmore Girls säsong 2 som jag fått låna av Bea. =)

image126
Mina vinterkängor jag köpte på rea idag. Vet att vintern snart är borta men den kommer snart igen. =P

image127
Min topp jag köpte, den är inte så mörk som det ser ut...

Hoppas ni får en trevlig helg!

Pussar & Kramar från Kattis

skolstart och giftermål

..då var det igång igen och för att citera min lärare "Spotta i nävarna och beredd er på blod, svett och tårar", usch låter jobbigt men å andra sidan är det sista terminen så det får man kanske förvänta sig.. imorgon börjar geriatriken, ser inte fram emot den så mycket men det blir säkert spännande och intressant när man väl kommer igång =) har ganska soft schema.. måndag, onsdag och fredag förmiddag och tisdag och torsdag eftermiddagen bara.. sen är vi lediga massa onsdagar =)

Blev lite chockad igår.. Markus har pratat om att klippa av skägget de senaste dagarna men inte gjort det ännu.. så igår när jag kom in på toaletten för att borsta tänderna så vänder han sig om och har bara typ 1-2 cm skägg kvar.. visste ju att han skulle göra det men blev ändå chockad =) Men han är så fin min älskling.. tycker om dig både med och utan skägg =)

Hörde om ett par nu i dagarna som gått som gifte sig efter bara en månad.. alltså varför gör man det? Om man vet att man ska leva resten av livet med personen kan man ju vänta.. nu tänker ni.. ja men då kan man ju likaväl gifta sig oxå.. men njae jag är skeptisk till att man gifter sig för tidigt.. Fast i ärlighetens namn så har jag börjat tveka på detta med giftermål överhuvudtaget.. visst vill jag gifta mig osv men de som gift sig i min omgivning, de har brutit upp efter bara ett år.. jag föredrar att förhållandet håller än att jag gifter mig, det är att jag får leva med min käresta framför giftermål..

ne de var nog allt för idag, sitter och väntar på att netto-bladet ska komma så man kan gå och handla =)
Kramar på er alla från Emmalajnen


Long time!

Förlåt förlåt! Är verkligen längesen jag skrev nu! Har hänt lite saker sen sist! Vart ska vi börja hmm...vi börjar med december:

Ja va finns det att säga, jag var på praktik inte så skoj trivdes sådär men barnen var goa så jag överlevde. 17e fyllde jag år, 23, uscha, snart är man hälften till 50! Hehe...Hade en liten tjejkväll här med 10 tjejer. När det ringer på dörren och där står Emma!! Gissa om jag blev chockad!! Var inte alls beredd på att hon skulle vara där! Med tanke på att hon annars bor i Lund. Så där kan jag säga att hon överraskade mig allt! =)

Julen firades med pappa och syrran och hennes familj. Trevligt och mysigt. =) Juldan firades med Emma, Magda, Bea och Mathias. Bea förlovade sig på julafton så Grattis till er två! =) Vi va ute på Harrys det var trevligt och lite mycket sprit blev det för vissa..tänker inte nämna några namn! =P Annandag jul firades med mamma, Emma och Markus som kom till Borås. Nyår firades med Anna, Lena och Jessika hos Lena med god mat och lite spel.

Ja det nya året började väl inte riktigt som jag hade tänkte mig, från att varit glad och såg fram emot en träff me en viss person men så hör människan inte av sig och Katta blev ännu en gång sårad! Har fortfarande inte fått svar från människan eller ska ja kanske säga killen ne vi säger puckot-aset-svinet! Jag tycker det är fegt att man inte kan stå för vad man har gjort men men nu är han borta från mitt liv! Ska bara försöka få bort han i huvudet oxå men det går sakta men säkert!

Har haft en tenta igår men det gick sådär. Får skylla mig själv för jag har inte pluggat så mycket, haft mycket under jul och ingen ork sen har man haft andra tankar i huvudet...=/ Men jag fixar det på omtentan. =) Hoppas ja..=P NU är det bara uppsatsen kvar som ska in senast den 17e sen är jag klar med termin 3 och termin 4börjar den 21a. Ska då läsa kursen DV (Demokratins Villkor), kan nog bli en rätt intressant kurs. =) Hamnade med Gerda igen och det känns bra att man känner någon! Så kanske man kan få tillbaka kontakten med henne. Bea hamna i gruppen över mig så vi kommer ha allt tillsammans. Bara Anna som fattas som hamna långt bak! =( Hoppas bara att hon får byta!!

Sen får jag gratta Anna som kom in på lärarprogrammet me. =) Jag finns här för dig om du behöver hjälp och med böcker oxå. =)

Ne nu har jag skrivit tillräckligt för idag, och ska försöka vara lite bättre på att uppdatera. Ja menar kan ju inte vara sämre än Emma..;P hehe.

Puss & Kram alla från Sessan

nybakat bröd

mums.. blev supergott =) ska ha in en sats foccacia i ugnen oxå, hoppas det blir lika gott och att det är värt all tid, har aldrig varit med om bröd som behöver så mycket jästid.. sammanlagt 5 timmar!! =) man borde baka bröd oftare, blir billigare så..

alltså jag blir så trött på alla j**vla tävlingar som finns, idag började let´s dance igen.. snart finns det inget som inte går att tävla i.. top model, top dog, idol, popstars, robinson, big brother och allt vad de heter.. har man inget att bli känd för som tex någon talang eller något sånt så ska man fasen inte vara känd.. blir bara massa strunt av det, folk som är kända någon månad och sen när uppmärksamheten försvinner så gör dessa människor allt för att fortfarande synas i rutan.. griper desperat efter halmstrån av uppmärksamhet för att de inte ska glömmas.. om folk glömt av en så var man tydligen inget att ha, då får man ta det och gå vidare med sitt normala liv.. varför gör vissa såhär?

sitter just nu och kollar på Per Gessle, SVT visar hans sommarturne på ettan.. vet inte riktigt vad jag tycker om honom.. älskar låtarna han gjorde i Gyllene Tider men är inte lika förtust i honom som solosångare.. tacka vet jag Christian Kjellvander ;) de är grejer de..

ne nu ska jag kolla min deg som står på jäsning =) Ha det gött och än en gång, Grattis på födelsedagen Anna =)

Kramar Emma

Roliga historier

En man går in i duschen samtidigt som hans hustru  kommer ut därifrån. I samma stund ringer det på dörren och hustrun går och öppnar iklädd  endast en handduk.
I dörren står grannen.
Han erbjuder henne 10 000 kronor om hon låter  handduken falla till golvet...
Utan att tveka släpper hon handduken till golvet medan grannen  njuter av utsikten.
Han tar upp 10 000 kronor ur fickan, ger henne pengarna och går  därifrån.
Kvinnan tar återigen på sig handduken och går  tillbaka till badrummet för att föna håret.  
- Vem var det som ringde på dörren? undrar  mannen.

- Det var grannen mitt emot, svarar  hustrun.
Mannen tittar på henne och  frågar:
- Kom han för att lämna tillbaka de 10 000 kronorna  jag lånade honom igår? 

                   

En präst kommer körande i sin bil på landsbygden och  får syn på en nunna som står och väntar på bussen.
Han stannar bilen och erbjuder henne  skjuts till närmsta stad.
Den unga nunnan tackar honom, lägger väskorna i baksätet och sätter sig på  passagerarsätet bredvid prästen.

Hennes nunnedräkt hasar upp när hon kliver på och blottar  hennes ena knä.
Prästen kan inte lägga band på sig utan lägger sin hand på hennes  knä.
Nunnan tittar på hon om och  utbrister:
- Fader, kom ihåg psalm  129.
Han drar snabbt till sig handen och beklagar det  inträffade, men hans ögon kan inte låta bli att kasta blickar på den unga nunnan.
En stund senare  glider handen återigen från växelspaken till nunnans knä.
- Fader, kom ihåg psalm 129, påminner nunnan honom  återigen.
Han ursäktar sig en gång till och tar bort handen.  De kommer fram och  nunnan kastar en menande blick på prästen samtidigt som hon tackar honom för  skjutsen.
Prästen fortsätter hem och där skyndar han sig till  psalmboken för att läsa psalm 129.
Där står att läsa "Fortsätt att prova dig framåt, det är enda  vägen till salighet."

                   

En smålänning åker till landet på semester. Där  köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde.
Han övertalas att hämta tjuren dagen därpå. Men när  han morgonen därpå kommer för att hämta tjuren, har den dött under  natten.
Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan  spenderat pengarna han fått för tjuren.
Då beslutar sig smålänningen, till bondens stora  förvåning, för att ändå ta med sig den döda tjuren hem till stan.
Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte  hålla sig utan frågar  vad smålänningen gjort med den döda tjuren.
Då säger  smålänningen:
- Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta  vinst, sålde 500 lotter  för 20 kronor styck och tjänade 9980  kronor!
- Men tjuren var ju död, är det ingen som har  klagat? undrar bonden förvånat.
- Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20  kronor tillbaka, svarade smålänningen.

                     

En ung kille kommer in på apoteket och ber  apotekaren om en kondom. Han tycker det är lite  pinsamt och känner att han vill förklara sitt  köp.
- Min flickvän har äntligen bjudit hem mig på middag  och jag är säker på att  om allt går bra kommer jag att tillbringa natten med  henne.
Innan han betalar ångrar han sig och frågar efter en  kondom till. Han förklarar:
- Min flickväns syster flörtar med mig ibland, jag  är säker på att hon gillar mig, kanske har jag  tur även med henne ikväll.
Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer  samtidigt som han förklarar för  receptarien:
- Min flickväns mamma är relativt ung och snygg, jag  tror att hon tycker om mig och jag kan  faktiskt ha möjlighet med henne  OCKSÅ.
Kvällen kommer och alla sitter samlade runt  middagsbordet och det första som händer är att dom ber en bordsbön.
Efter bönen tar alla upp besticken  utom den unge killen  som fortsätter att be.
Efter några långa minuter knuffar flickvännen på  honom och säger:
- Jag visste inte att du är  religiös.
Då svarar killen:
- Och jag visste inte att din pappa är  apotekare... 

                    

En lärare frågar sin elev;
-" Vad heter du?"
- "Mohammed Ben Ahmed. svarade den lille.
-" Nu är vi i Sverige här finns det inga Mohammed. Från och med nu Kommer du att heta Sven Svensson", svarade lärarinnan.  
Väl hemma mötte den lille sin mamma.
-" Var har du varit Mohammed?", sa hans mamma till han under sin slöja.
- " Jag heter inte längre Mohammed", sa den lille, "utan Sven Svensson för jag är nu i Sverige".
Mamman blev rasande och gav han en örfil och skrek på sin man.
När han hade fått situationen förklarad för sig gav han också Sven en rejäl örfil, och en serie på underarmarna.
Dagen därpå, när Sven kom tillbaka till skolan, kunde lärarinna konstatera att han hade märken efter fingrar på sina kinder.
- " Vad har hänt Sven?" frågade hon alldeles bestört.
- " Jo, det tog inte mer än två timmar efter att jag blev svensk förrän jag blev attackerad av två arabjävlar!!

                   

Hoppas ni hade en fnissig läsning =) Kramar Emma


julen slut..

Nu är snart helgerna över och skolan börjar om en vecka.. kan inte direkt påstå att jag hoppar av glädje men det ska bli skönt att påbörja sista terminen. Så till sommaren så kan man börja jobba på riktigt =)

För er som inte vet så har jag börjat träffa min pappa lite mer än innan.. vilket är skönt och kul =) Vill verkligen att det ska fungera denna gången.. Älskar min pappa och mina syskon så himla mycket och tycker det är synd om alla år som gått miste om!

Idag så kom det lite halka och snö till lilla Skåne som tror att dem är förberedda på allt men det blir kaos när det kommer inte ens en cm snö. Är det så konstigt att norrlänningarna skrattar åt oss här nere i södern när det kommer en cm snö?

Ska försöka skriva i bloggen lite oftare så ni hålls uppdaterade, ni får ha det så bra och jag ska försöka smälta glassen jag åt innan:
image123

Kram till er alla där ute

RSS 2.0